Οι ψυχρότεροι μήνες είναι αναπόφευκτα μουντοί και αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση όταν πρόκειται για το στυλ και το ντύσιμό μας. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Αφήστε την Emily Ratajkowski να σας εμπνεύσει και αναβαθμίστε το λουκ σας, προσθέτοντας μια έντονη πινελιά όπως τα neon χρώματα.

Το 30χρονο μοντέλο και πρόσφατα συγγραφέας, εντοπίστηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης με κίτρινο neon hoodie, το οποίο και συνδύασε με μαύρο biker shorts και μαύρο δερμάτινο σακάκι. Το λουκ της ολοκληρώθηκε με κλασικά μαύρα γυαλιά ηλίου και χαμηλές “Ugg” μπότες.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα neon χρώματα, προτού τα επιλέξετε

Τα neon lights και χρώματα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την δεκαετία ‘90, τις τέχνες και την υποκουλτούρα. Η δημοτικότητά τους κορυφώθηκε μεταξύ 1920 και 1960, όταν τα neon έλαμπαν και πρωταγωνιστούσαν στους δρόμους σηματοδοτώντας τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες κάθε επιχείρησης, από τα ρούχα στα καταστήματα μέχρι τα νυχτερινά κέντρα στα σοκάκια.

Τώρα τα neon επιστρέφουν ακόμη εντονότερα για το 2022, ιδιαίτερα σε αξεσουάρ, activewear και πανωφόρια αλλά και στον τομέα της ομορφιάς και του μακιγιάζ, τροφοδοτώντας την τρέλα και την δημιουργικότητα της Gen Z, με την τελευταία να εμφανίζεται πιο άνετη και έτοιμη να πειραματιστεί με τo look της, έχοντας ως απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη αυτοέκφρασή της.

Στα activewear, τα neon χρώματα είχαν ως πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια, επιτρέποντας την ορατότητα στο σκοτάδι. Ωστόσο πλέον αποτελούν fashion statement με τα άτομα που τα επιλέγουν να πολλαπλασιάζονται και τη δημοτικότητα τους να αυξάνεται διαρκώς. Παράλληλα οι καταναλωτές φαίνεται να αναζητούν προϊόντα κι εμπειρίες με μια δόση υπερβολής για να εντάξουν στην καθημερινότητά τους, με τα ουδέτερα χρώματα που μας παρηγορούσαν την περίοδο των αλλεπάλληλων lockdowns να απομακρύνονται όλο και περισσότερο και τα φωτεινά χρώματα να αποτελούν αντίδοτο στη ζοφερότητα και την αβεβαιότητα που γέννησε η πανδημία.

SplashNews.com

Κι ενώ τα νέον χρώματα αποτελούν συνήθως μια καλοκαιρινή τάση, φέτος δοκιμάζουμε να τα συμπεριλάβουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στις εμφανίσεις μας, για μια επιπλέον δόση ενδυματολογικής σεροτονίνης. Εξάλλου οίκοι και σχεδιαστές όπως Balmain, Τom Ford, Christian Siriano, Sergio Hudson, Sportmax και άλλοι το κάνουν να φαίνεται εύκολο, εμπνέοντας μας να τους ακολουθήσουμε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balmain (@balmain)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Siriano (@csiriano)


Το μέλλον, όπως φαίνεται, είναι λαμπρό και πολύχρωμο! Συμφωνείτε;

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below