Υπήρξε η πλέον εμβληματική φιγούρα της μόδας στη δεκαετία του 1960. Με το κοντό ανδρικό της κούρεμα, τα τεράστια μάτια με τις μακριές της βλεφαρίδες και την αιθέρια σιλουέτα της,έβαλε τη δική της υπογραφή στα Swinging Sixties.

Getty Images

Το αληθινό της όνομα είναι Lesley Lawson, αλλά το Twiggy επίσης το οφείλει στη ντελικάτη σιλουέτα της που έμοιαζε με κλαράκι, μια που twig στα αγγλικά σημαίνει κλαρί. Παιδί εργατικής οικογένειας, ονειρευόταν να ανοίξει κάποια στιγμή το δικό της κομμωτήριο, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνην.

Getty Images

Μια μέρα κάποια συντάκτρια μόδας της Daily Express που κατά τύχη μπήκε σε ένα κομμωτήριο του Μέιφερ, είδε την φωτογραφία της κρεμασμένη στον τοίχο και τότε όλα άλλαξαν. Ήταν μόλις 16 ετών. Έκτοτε κατά τη διάρκεια της καριέρα της, που πλέον μετράει πέντε δεκαετίες, η Τουίγκι έκανε τα πάντα. Έγινε μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, σχεδιάστρια. Και κυρίως έκανε τη μόδα ακόμα πιο πλούσια.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Laura Ribeiro- Artist (@marialaura_art) on

;

Σήμερα, η Τουίγκι είναι 69 ετών και από το 2012 σχεδιάζει ρούχα για την αλυσίδα Marks & Spencer. O πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να βραβεύσει το θρυλικό icon των 60s για τις υπηρεσίες της στη μόδα, τις τέχνες και τη φιλανθρωπία.

H Lesley Lawson, έγινε Dame και βραβεύτηκε για την προσφορά της στη μόδα, τη τέχνη και τη φιλανθρωπία, στη λίστα Queen’s New Year Honours

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson) on

«Νιώθω μεγάλη τιμή,» είπε η Twiggy για το νέο τίτλο της,« Όταν με ανακάλυψαν νόμιζα ότιι άρχισα να ζω μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλι. Όλα ήταν  υπέροχα και τρομακτικά. Εγώ απλώς ακολούθησα την πορεία του.»

Getty Images

 

Η Lawson, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο, φορώντας ένα κατάλευκο κοστούμι Stella McCartney, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το στυλ δεν έχει ηλικία.