Αν ακολουθείς κάποιο λογαριασμό στο Instagram με ενδιαφέρον κι επαγγελματικό περιεχόμενο, ίσως είσαι ήδη εξοικειωμένη με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία είναι τρομακτικά επικερδής – με διαφημιστικό περιεχόμενο, πωλήσεις από brands κτλ.

Η Karrie Brady, 24χρονη επαγγελματίας sale expert, έχει διαφορετική ιδέα. Η Brady, της οποίας η επιχείρηση βγάζει σήμερα 750 χιλιάδες δολάρια ετησίως, διδάσκει στις γυναίκες πώς να γίνουν επικερδείς οι επιχειρήσεις τους στους αντίστοιχους τομείς. Με αυτόν τον τρόπο, τους δείχνει πώς να μετατρέψουν την τεχνογνωσία τους σε κάτι που μπορεί να βοηθήσει άλλους – και να χτίσουν το εισόδημά τους επίσης.

Οι ευκαιρίες να επωφεληθούν από το Instagram, πιστεύει, ότι είναι “απεριόριστες”.

Αφού εγκατέλειψε το σχολείο για τη “Βιοϊατρική Μηχανολογία”, η Brady επέστρεψε στο σπίτι για να φροντίσει τον πατέρα της μετά από ένα ατύχημα. Ψάχνοντας έναν τρόπο να κερδίσει χρήματα, αλλά και να παραμείνει αφοσιωμένη στον πατέρα της, ξεκίνησε την επιχείρησή της, σαν fitness και health coach, μόλις στα 19 της χρόνια. Η δουλειά της έγινε γνωστή και σύντομα οι influencers την προσέλαβαν για να πουλήσει τα δικά τους προϊόντα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Σήμερα, οι πελάτες της Brady αξιοποιούν την τεχνογνωσία της, μέσω ενός από τα παρακάτω μαθήματα:

1. One-on-one coaching
2. Ο ιθύνων νους ενός αρχηγού
3. Μια σειρά μαθημάτων για μικρά ακροατήρια
4. Η πορεία για την αναδόμηση των βασικών αρχών των πωλήσεων
5. Ένα επικείμενο μάθημα για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική εκπαίδευση

Ουσιαστικά, η ίδια έχει καταφέρει να έχει ένα εξ’ολοκλήρου εισόδημα είτε από ένα από αυτά τα μαθήματα, είτε από ομιλίες.

Η Brady πιστεύει ότι οι γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να δημιουργούν έσοδα από τις ικανότητες τους με παρόμοιο τρόπο. “Υπάρχουν πιθανώς 40 διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να μεταβούν στην ηλεκτρονική εκπαίδευση. Υπάρχει καθοδήγηση, μπορούν να δημιουργήσουν μαθήματα ή να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά βιβλία”, εξηγεί. “Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες. Ένας κηπουρός θα μπορούσε να είναι εκπαιδευτικός. Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μάθημα ή ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να φροντίσετε τα 10 δημοφιλέστερα φυτά», εξηγεί. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sales Expert ? Karrie (@karriebrady) στις

Μέχρι σήμερα, μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Brady περιλαμβάνουν μια γυναίκα, που κατά το πρώτο της έτος της εκπαίδευσής της, κέρδισε $ 220K. Μία άλλη, που ήταν φωτογράφος, ακολούθησε τη συγκεκριμένη εκπαίδευση και κέρδισε $ 75K στο πρώτο έτος.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι στη σύγχρονη εποχή, οι προτεινόμενοι αγοραστές αγοράζουν συνήθως από κάποιον που νιώθουν οικεία. Θέλουν να είναι σε θέση να σταθεί κάποιος πίσω από την εταιρεία τους”, εξηγεί η Brady. “Όταν τοποθετείτε τον εαυτό σας ως αρχή και δημιουργείτε μια κοινωνική παρουσία στα social media, δίνετε ανθρώπινη μορφή στην επιχείρησή σας κι έτσι αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια.”

Για να γίνει αυτό, η Brady βοηθά τους πελάτες της με τα πάντα, από τη “μαγική φόρμουλα” έως τη συγγραφή ενός Instagram bio / feed, του οποίου οι φωτογραφίες είναι πιο ελκυστικές. Επίσης, βοηθάει στην παραγωγή όλων των SEO περιεχομένων – πώς να κάνουν τις λεζάντες τους με τον σωστό τρόπο κτλ.

“Υπάρχουν τρία άτομα στις πωλήσεις”, εξηγεί η Brady. “Το πρόσωπο που δεν γνωρίζει καν το πρόβλημα, που υπάρχει. Το πρόσωπο που γνωρίζει το πρόβλημα αλλά όχι τη λύση και το πρόσωπο που γνωρίζει το πρόβλημα και τη λύση. Ο τελευταίος είναι εκείνος στον οποίο πάει ο πελάτης.”

Εκτός από τις τεχνικές δυσλειτουργίες και την κακή επωνυμία, η Brady μοιράζεται ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο, που αντιμετωπίζει μια γυναίκα, είναι “Το σύνδρομο του απατεώνα”. Είναι ένα ζήτημα, λέει, που απαιτεί πολλή δουλειά για να ξεπεραστεί. “Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετοί, δεν είναι έτοιμοι. Αν είστε έτοιμοι, μην περιμένετε πάρα πολύ. Υπάρχει τόσο μεγάλη δύναμη που έχετε. Απλά πρέπει να είστε δύο βήματα μπροστά από κάποιον για να τους προπονήσετε αποτελεσματικά.”

Η ίδια τονίζει πως “οποιαδήποτε επιδεξειότητα μπορεί να μετατραπεί σε εκπαίδευση” και ότι “υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που θα ήθελαν να μάθουν από εσάς.”