Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής κατέκτησε μια παγκόσμια διάκριση στα Βραβεία Βιωσιμότητας του βρετανικού Marie Claire: τον τίτλο «Best Sustainable Hotel- National Group» στην κατηγορία «Travel & Leisure». Πίσω από αυτή την επιτυχία βρίσκεται η Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφόρου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos και συγγραφέας μιας σειράς παιδικών βιβλίων με θέμα την οικολογία και την κοινωνική ευθύνη και τίτλο «Πράκτορες του πλανήτη» (εκδ. Μεταίχμιο).

Το πρώτο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Το Sani Resort είναι το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα με zero carbon footprint στην Ελλάδα και πλάνο πρωτοβουλιών μέσα στην επόμενη τετραετία. Όπως έχει πει η κ. Ανδρεάδη: «Το ενεργειακό αποτύπωμά του βελτιώνεται συνεχώς μέσα από ένα σύνολο δράσεων, όπως η αναβάθμιση της ενεργειακής μας αποδοτικότητας, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η αύξηση των σχετικών επενδύσεων και η συνεχής εκπαίδευση των ανθρώπων μας.

»To 2020 ήταν η πρώτη μας ανθρακικά ουδέτερη χρονιά. Καθώς το 2021 προβλέπεται να είναι το σημαντικότερο έτος δράσης για την κλιματική αλλαγή, με την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Κλίμα τον ερχόμενο Νοέμβριο να ορίζει το μέλλον μας σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανταποκρινόμαστε σε αυτή την τεράστια πρόκληση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εργαστούμε συνειδητά προς την κατεύθυνση της παροχής πολυτελών διακοπών με καρδιά αειφορίας και έμφαση στην ασφάλεια. Έτσι, έχουμε θέσει φιλόδοξους και μετρήσιμους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με επιπλέον δράσεις σε εξαιρετικά επείγοντα θέματα, όπως η διατήρηση της βιοποικιλότητας και ο περιορισμός της ρύπανσης από πλαστικά».

Η Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφόρου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos και συγγραφέας μιας σειράς παιδικών βιβλίων με θέμα την οικολογία και την κοινωνική ευθύνη

Οι προβληματισμοί μιας μητέρας

Σε συνέντευξή της στο ελληνικό Marie Claire, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Η απαγωγή της Δ», η Ελένη Ανδρεάδη μοιράστηκε τις ανησυχίες της για το μέλλον του πλανήτη, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Διαβάζουμε με την τρίχρονη κόρη μου παραμύθια για ελέφαντες και μου λέει πως θέλει να γνωρίσει κάποτε έναν. Ξέρω πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εξαφανιστεί πάνω από το 60% του πληθυσμού τους… Πώς ζεις με αυτό σαν γονέας; Πως βρίσκεις ηρεμία; Για μένα, μόνο μέσω της δράσης και της αισιοδοξίας. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα βιβλία μου. Και ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά. Μας το έδειξε η παρέα της Γκρέτα Τούνμπεργκ και Fridays for Future. Φυσικά δεν αρκεί όμως μόνο αυτά να κάνουν τη διαφορά, ούτε και θα έπρεπε. Πρέπει όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, εταιρείες και Πολιτεία, να δράσουμε αποφασιστικά».

Να επισημάνουμε ότι στα Βραβεία Βιωσιμότητας του βρετανικού Marie Claire τιμήθηκε και ένα ακόμα resort του ομίλου Sani/Ikos, το OS Resorts-IKOS Dassia στην Κέρκυρα, με τον τίτλο «Best Zero-Waste Venue» στην κατηγορία «Travel & Leisure».

Δες ένα βίντεο με την Ελένη Ανδρεάδη να μιλάει για τη βράβευση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below