Πατούν γερά στα πόδια τους, συχνά μοιάζουν με μοναχικούς «λύκους» και γενικά είναι εκείνοι που θα γίνουν λιγότερο φορτικοί στον οποιονδήποτε διότι έχουν μάθει να λειτουργούν σα μονάδες. Οι πιο ανεξάρτητοι του ζωδιακού κύκλου (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) είναι σαφέστατα οι εξής:

Κριός (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)
Ξέρει τι θέλει. Ή έστω ξέρει σίγουρα τι δε θέλει, οπότε το βασικό είναι πώς τον νοιάζει να πλέει προς αυτήν την κατεύθυνση ό,τι κι αν γίνει. Εμπιστεύεται το ένστικτό του και γι᾽αυτό συχνά κάνει του κεφαλιού του. Είναι πρόθυμος να πάρει ρίσκα, ακόμα και κάποια λανθασμένη απόφαση, διότι γνωρίζει βαθιά μέσα του ότι στο τέλος θα πάρει αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει. Αναφορικά με τις σχέσεις του, δε γίνεται καθόλου φορτικός· θα δεσμευτεί μόνο αν θεωρήσει ότι είναι περισσότερο ευτυχισμένος με τον άνθρωπο που έχει επιλέξει. Το λάθος όμως που κάνει είναι ότι όταν όντως αγαπάει δίνεται, τον παίρνουν ως δεδομένο και τότε σηκώνεται και φεύγει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Δίδυμος (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)
Γιατί ο Δίδυμος είναι τόσο ανεξάρτητος; Τείνει να μη λαχταρά ό,τι έχουν οι άλλοι και ούτε τους κρατάει κακία αν προπορεύονται. Δε ζηλεύει, ό,τι επιθυμεί το κυνηγά και το κάνει να συμβεί. Δε ζει για τον έπαινο και δεν παίρνει τίποτα προσωπικά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ακούει προσεκτικά την κριτική, απλώς δεν την αφήνει να επηρεάσει την ψυχολογία του. Τον εαυτό του προτιμά να εντυπωσιάζει και αυτό δε μπορεί να το καταφέρει μέσω των άλλων, όπως και να έχει.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Αυτός ο κυνισμός του, ώρες ώρες σπάει κόκκαλα. Όλοι γνωρίζουν πόσο εργατικός και επιμελής είναι ένας Αιγόκερως, ωστόσο μπορεί να μη συνειδητοποιούν αμέσως και πόσο ανεξάρτητος είναι. Έχει συνδυάσει την έννοια της ανεξαρτησίας με την οικονομική ελευθερία, αλλά προτιμά να κάνει κάτι που του αρέσει κι ας αργήσει να του αποφέρει καρπούς από το να περιοριστεί σε κάτι που τον πιέζει μόνο και μόνο επειδή θα βγάλει ένα σκασμό λεφτά. Θέλει να είναι το αφεντικό του εαυτού του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below