Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σύμβολό του είναι το καβούρι. Κυβερνήτης του είναι η Σελήνη, που σημαίνει ότι η διάθεσή του μπορεί να αλλάζει αρκετά συχνά, όπως ακριβώς και η παλίρροια.

Διακρίνεται για τη διαίσθησή του και αν υπάρχει ένα ζώδιο στο οποίο μπορείτε να στηριχθείτε είναι αυτό. Θεωρείται αξιόπιστο άτομο και χαρακτηρίζεται ως η «μητέρα» του ζωδιακού. Λατρεύει την ασφάλεια των όσων ξέρει και του σπιτιού του, ενώ το ίδιο προσφέρει και στις σχέσεις του.

Γνωστοί για το ένστικτο και την αναπτυγμένη ενσυναίσθησή τους, οι Καρκίνοι δείχνουν κατανόηση και γίνονται πολύ καλοί και υποστηρικτοί φίλοι. Ωστόσο, η κυκλοθυμία τους μπορεί συχνά να προκαλέσει εντάσεις με το περιβάλλον τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα των Καρκίνων που λίγοι γνωρίζουν;

Στα θετικά, μαζί με τη διαίσθησή τους, μπορείτε να συμπεριλάβετε:

Το χιούμορ τους

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι Καρκίνοι μπορούν να γίνουν η ψυχή της παρέας. Αντιλαμβάνονται εύκολα το μαύρο χιούμορ, ενώ κάνουν αστεία και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπορούν να γελάσουν ακόμα και με λογοπαίγνια που άλλοι δύσκολα θα καταλάβουν.

Τη γοητεία τους

Οι Καρκίνοι γίνονται πολύ γοητευτικοί όταν εκείνοι θέλουν. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλοί στο να γνωρίζουν κόσμο, ενώ αν το θελήσουν τραβούν τα βλέμματα άμα τη εμφανίσει τους σε έναν χώρο.

Το αίσθημα ευθύνης

Προστατεύουν άνευ όρων τους αγαπημένους τους, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Επιπλέον, όταν αναλαμβάνουν μια υποχρέωση θέλουν να τη φέρνουν σε πέρας και να μη δείχνουν ασυνεπείς.

Μαζί με τον κυκλοθυμικό τους χαρακτήρα, πρέπει να θυμάστε πως οι Καρκίνοι:

Είναι επιφυλακτικοί

Δύσκολα εμπιστεύονται τους άλλους και πάντα κρατούν «μικρό καλάθι», ειδικά αν το ένστικτό τους τούς προϊδεάζει για κάτι αρνητικό ή πονηρό. Επειδή, φοβούνται μήπως πληγωθούν δεν ανοίγουν αμέσως τα χαρτιά τους και χρειάζονται χρόνο για να εμπιστευθούν.

Προσκωλλόνται εύκολα

Αναπτύσσουν σχέσεις εξάρτησης και τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεκολλήσουν από το παρελθόν. Θέλουν πολύ χρόνο για να ζήσουν μια καινούρια εμπειρία, ειδικά αν η εμπιστοσύνη και τα συναισθήματά τους πληγώθηκαν στο παρελθόν.

Λυπούνται τον εαυτό τους

Έχετε ακούσει πως οι Καρκίνοι είναι γκρινιάρηδες, σωστά; Ήρθε η ώρα να μάθετε πως αυτή τους η γκρίνια προέρχεται από την ανασφάλειά τους και τον φόβο της εξαπάτησης. Επιπλέον, δεν αντιμετωπίζουν με καλό «μάτι» την κριτική. Αν κάνετε ένα αρνητικό σχόλιο ακόμα και για το πιο μικρό πράγμα, είναι πιθανό να το θυμούνται για καιρό και να «τιμωρούν» για αυτό τον εαυτό τους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below