Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ήσουν αυτός ο τύπος μαθητή στο σχολείο; Μήπως σκεφτόσουν συχνά γιατί ορισμένα μαθήματα σε ενδιέφεραν περισσότερο από άλλα ή γιατί ήσουν καλύτερη σε κάποια μαθήματα και εργασίες και όχι σε άλλα;

Τις απαντήσεις που έψαχνες σου δίνουν τα άστρα, αφού το ζώδιό σου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς λαμβάνεις τις πληροφορίες, αλλά και το στυλ μάθησής σου.

Κριος – Ο παθιασμένος μαθητής

Ενέργεια, κίνητρο και πάθος. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Κριού, τα οποία έχουν τον πρώτο λόγο και στο πώς είναι ως μαθητής. Θέλει να τα καταφέρνει πρώτος σε όλα και έχει δυνατή θέληση για να πετύχει τους στόχους του. Ωστόσο, ορισμένες φορές γίνεται αλαζόνας, με αποτέλεσμα να υπερεκτιμά τις ικανότητές του και να μην προσπαθεί αρκετά.

Ταύρος – Ο υπεύθυνος

Ως ζώδιο της γης ο Ταύρος είναι υπεύθυνος και θέλει να έχει μια ρουτίνα. Γι’ αυτό θα διαβάζει νωρίς, θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του και μετά θα διασκεδάσει. Είναι πάντα στην ώρα του, διαβάζει για τα διαγωνίσματά του, αλλά δεν ξεχνά ότι την κατάλληλη στιγμή πρέπει να περνά και καλά.

Δίδυμος – Ο αδιάφορος

Αδιάφορος μόνο για τα μαθήματα που του μοιάζουν βαρετά. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων είναι πολύ έξυπνοι, αλλά μπορεί να γίνουν και αρκετά κυκλοθυμικοί. Έτσι αριστεύουν σε εκείνα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αλλά αδιαφορούν για τα υπόλοιπα. Αν αναγκαστούν να τα διαβάσουν, θα κάνουν μια χαλαρή προσπάθεια μόνο και μόνο για να περάσουν το διαγώνισμα.

Καρκίνος – Ο ήσυχος μαθητής

Ως ζώδιο του νερού είναι αρκετά εσωστρεφής. Δεν συμμετέχει ενεργά στο μάθημα, αλλά αν ο δάσκαλος τον ρωτήσει κάτι θα ξέρει την απάντηση. Προσέχει στην παράδοση, αλλά δεν θα σηκώσει εύκολα το χέρι του στην αίθουσα, ακόμα κι αν γνωρίζει τι πρέπει να πει.

Λέων – Ο πρώτος της τάξης

Θέλει να βρίσκεται στην κορυφή, να ξεχωρίζει και να έχει πάνω του όλη την προσοχή. Γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Μπορεί να πληρώσει για να του λύσουν τις ασκήσεις, ώστε να είναι ο καλύτερος. Βέβαια, όταν του ζητηθεί έχει τον τρόπο να τα καταφέρει πολύ καλά και μόνος του.

Παρθένος – Ο αγχωμένος

Παίρνει πολύ σοβαρά τις σπουδές και τα διαβάσματά του, τόσο που αγχώνεται υπερβολικά, για να τα καταφέρει. Θέλει να κάνει τα πάντα τέλεια και κάθε αποτυχία μοιάζει στα μάτια του καταστροφή. Κοιμάται αργά, ώστε να μπορέσει να διαβάσει όλη την ύλη και να αποδώσει καλύτερα στο διαγώνισμα την επομένη. Αν καταφέρει να ελέγξει το άγχος του, θα αριστεύσει.

Ζυγός – Αφήνει τα πάντα για την τελευταία στιγμή

Του αρέσει η ισορροπία και η ηρεμία, αλλά χαρακτηρίζεται και για την τεμπελιά του. Οι Ζυγοί είναι οι μαθητές που αφήνουν τα πάντα την τελευταία στιγμή και προτιμούν να κοιμηθούν για λίγο πριν ξεκινήσουν το διάβασμα. Έπειτα πρέπει να φάνε κάτι, να κάνουν μπάνιο και τελικά να διαβάσουν. Αφήνουν τις υποχρεώσεις του για την τελευταία στιγμή, αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνουν να είναι συνεπείς.

Σκορπιός – Ο έξυπνος

Μπορεί, όπως και ο Καρκίνος, να μην συμμετέχει ενεργά στην τάξη, αλλά είναι οξυδερκής και αντιλαμβάνεται γρήγορα τα όσα συμβαίνουν. Ακούει στην παράδοση, θα κάνει επιπλέον έρευνα αν χρειαστεί και θα έχει πολύ καλή επίδοση στο σχολείο.

Τοξότης – Έξυπνος, αλλά ανεύθυνος

Αισιοδοξία, αγάπη για την περιπέτεια και τη μάθηση. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός Τοξότη, τα οποία μπορούν να τον εξελίξουν σε πολύ καλό μαθητή. Ωστόσο, συχνά η ανευθυνότητά του δεν τον αφήνει να κρατήσει αυτή την επιτυχία. Είναι ασυνεπής και ανεύθυνος απέναντι στις υποχρεώσεις του.

Αιγόκερως – Ο λάτρης του σχολείου

Παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του ως μαθητή, όπως και κάθε ρόλο στη ζωή του. Είναι οργανωμένος, συνεπής και πολύ καλός στις επιδόσεις του. Η ανάγκη του να είναι συνεχώς σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του τον κάνει να αγχώνεται αρκετά και να χάνει τη διασκεδαστική πλευρά του σχολείου.

Υδροχόος – Ο ανεξάρτητος

Οι Υδροχόοι είναι πολύ έξυπνοι και πολύ εύστροφοι, αλλά βαριούνται τη διαδικασία του σχολείου. Θα προτιμούσαν να κάνουν μάθημα από το σπίτι ή σε ένα πάρκο. Τους αρέσει πολύ να μαθαίνουν, αλλά με τον δικό τους τρόπο. Αφού αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, θα δυσανασχετήσουν, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Ιχθύς – Αυτός που αποσπάται εύκολα

Γνωστοί για την ονειροπόλα τους φύση οι Ιχθείς συχνά αποσπώνται από το μάθημα και «ταξιδεύουν» αλλού. Παράλληλα, είναι πολύ συναισθηματικοί, με αποτέλεσμα κάθε τους αποτυχία να οδηγεί σε κατάρρευση και ανάγκη να τα παρατήσουν. Το ίδιο, βέβαια, συμβαίνει με πολλούς τομείς στη ζωή τους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below