Εμπνευσμένη από τα μικρά χωριά της Νότιας Ινδονησίας, η έκφραση Wéngko Molé αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς τυλίγουν προστατευτικά το παρεό γύρω από τους ώμους τους, καθώς η μέρα χάνεται στο σούρουπο. To concept resort-wear brand Wéngko Molé λειτουργεί με βάση το Λονδίνο και την Αθήνα. Αντλώντας έμπνευση από την ένδυση και τον τρόπο ζωής της Ανατολής, το brand μεταφέρει το πνεύμα του Ινδονησιακού παρεό (ή sarong) στο κοινό της Δύσης. Το ιδιαίτερο προϊόν μας έχει δημιουργηθεί και εξελίσσεται μέσα από τη διαρκή εξερεύνηση της κουλτούρας του sarong σε χωριά της Ινδονησίας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ασίας. Το Wéngko Molé τιμά τη λιτή κομψότητα μιας διαχρονικής και μακράς παράδοσης. Το Ασιατικό sarong είναι το πιο άνετο ρούχο για ζεστό καιρό. Ανακαλύφθηκε από τους αυτόχθονες κατοίκους των πιο ζεστών χωρών της Ανατολής, οι οποίοι απολαμβάνουν τις μοναδικές ιδιότητές του σε κάθε περίσταση: από επίσημες τελετές μέχρι την καθημερινή εργασία τους. Διατηρώντας τη λιτή και εκλεπτυσμένη γραμμή του Ινδονησιακού παρεό, κάθε χρόνο οι συλλογές μας περιλαμβάνουν νέα σχέδια από υψηλής ποιότητας μεταξωτά υφάσματα, τα οποία προσφέρουν μοναδική άνεση, ενώ χαρακτηρίζονται από έντονα και ζωηρά μοτίβα. Τα σχέδια τυπώνονται ψηφιακά στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω σε μετάξι και, στη συνέχεια, φτιάχνονται στο χέρι στην Ελλάδα, με το σχήμα και το χρώμα τους να αποπνέουν άνεση και κομψότητα. Τα τολμηρά και ιδιαίτερα μοτίβα «ταξιδεύουν» τη γυναικά που φορά τα ρούχα μας σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς, δημιουργώντας έτσι μια αληθινά μαγευτική καλοκαιρινή εμπειρία. Με εμπειρία στην ένδυση του θεάτρου και του χορού, η σχεδιάστρια Χριστίνα Πιστοφίδου αντλεί έμπνευση από τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο χρώμα, το μοτίβο και την κίνηση του υφάσματος. Το πάθος της Χριστίνας για το layered print μετατρέπεται σε εργαλείο – μέσα από έντονα σχήματα και μοτίβα, το ύφασμα προσδιορίζει το σώμα που κινείται. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την παιχνιδιάρικη υφή και φύση του μεταξιού, η Χριστίνα δημιουργεί σχέδια που μοιάζουν να χορεύουν, ακολουθώντας το ρυθμό και την κίνηση του σώματος. Σε κάθε συλλογή του Wéngko Molé, η Χριστίνα ερευνά κάθε σχέδιο σε σχέση με τη φυσική κίνηση του υφάσματος και δημιουργεί μοναδικές σιλουέτες που προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία άνεσης.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΗ

Οι συλλογές μας αντλούν έμπνευση από θέματα που γεφυρώνουν μακρινούς πολιτισμούς. Χαρακτηριστικά χρώματα και μοτίβα κάθε σχεδίου «μπερδεύονται» απαλά για να σκιαγραφήσουν ένα σαγηνευτικό όνειρο. Το σχεδιαστικό μας ταξίδι περιλαμβάνει πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς. Αφετηρία του είναι πάντα το σχέδιο σε χαρτί, το οποίο μεταβάλλεται και αποκτά την τελική μορφή του χάρη στην ιδιαίτερη τεχνική του layering. Ψηφιακές και παραδοσιακές μέθοδοι κολλάζ και στένσιλ επιτρέπουν σε πολλαπλές στρώσεις χρωμάτων και μοτίβων να αναδειχθούν το ένα μέσα από το άλλο, δημιουργώντας την ξεχωριστή λάμψη που χαρακτηρίζει τα μεταξωτά υφάσματά μας. Σεβόμενοι τη ρευστή φύση του μεταξιού, δίνουμε σχήμα στο κρεπ ντε σιν, δημιουργώντας άνετες και χαλαρές γραμμές που αγκαλιάζουν το σώμα και επιτρέπουν στα μοτίβα να «χορέψουν» όταν αυτό κινείται. Κάθε συλλογή χαρακτηρίζεται από νέα μοτίβα, καθένα από τα οποία αναδεικνύει την τεχνική των πολλαπλών στρώσεων (layering) που κάνει τα υφάσματά μας πρωτότυπα, φρέσκα και μοναδικά.

ΣΥΛΛΟΓΗ TABLAO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Η συλλογή Tablao 2017 αφηγείται μια ιστορία χρωμάτων και αναμνήσεων που εκτυλίσσεται με φόντο τη φινέτσα και την πολυτέλεια των Μαυριτανικών παλατιών και τη διακριτικά προκλητική γοητεία των μποέμικων μπαρ της Ανδαλουσίας. Ένας χορός στον οποίον πρωταγωνιστούν δύο κουλτούρες που φλερτάρουν διαρκώς και έχουν αφήσει κομμάτια των ονείρων και των αναμνήσεών τους να κατοικούν» τους δρόμους της νότιας Ισπανίας. Τα μοτίβα που παρουσιάζονται στη συλλογή μας αντλούν έμπνευση από τα βαθιά χρώματα που κυριαρχούν στην ισπανική κουλτούρα και τις περίτεχνες λεπτομέρειες που συναντά κανείς στους τοίχους και τα υφάσματα των παλατιών, ενώ έχουν πάρει τα ονόματά τους από γυναικεία Ισπανικά ονόματα του 15ου αιώνα. Μέσα από 24 σχέδια, η συλλογή Tablao ξεδιπλώνει ένα ανεξάντλητο φάσμα αποχρώσεων, «δανεισμένων» από ισπανικά υφάσματα, πίνακες και αφίσες. Σε κάθε σχέδιο απαλά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά με αυστηρά γεωμετρικά και γραμμικά σχήματα και καλύπτονται από πολλαπλές στρώσεις μοτίβων εμπνευσμένων από αρχαία μαυριτανικά πλακάκια και ψηφίδες. Πινελιές του απαλού ροζ και του ανοιχτού γκρι συμπληρώνουν ιδανικά το βαθύ κόκκινο και το πλούσιο μπλε δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στα σχέδια και τα χρώματα.

@wengkomole

www.wengkomole.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below