Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πιο inspo γυναικείο event της χρονιάς: The Power Trip. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, έρχονται να παίξουν επιδραστικές και ασυμβίβαστες γυναίκες της χώρας μας – και όχι μόνο- που στις 2 και 3 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μοιραστούν όλα τους τα μυστικά, ώστε κάθε γυναίκα να μπορέσει να ανακαλύψει την απεριόριστη δύναμη που κρύβει μέσα της και έτσι, να αλλάξει την ποιότητα της ζωής της.

Σε αυτές τις γυναίκες συγκαταλέγεται και η Ελληνίδα ηθοποιός, Τόνια Σωτηροπούλου, που ξεχωρίζει για την τόλμη και το πάθος της, στοιχεία του χαρακτήρα της που τη βοήθησαν να πετύχει όλα όσα είχε ονειρευτεί από παιδί.

Η Τόνια Σωτηροπούλου γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Γ. Κιμούλη και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Κ.Ε.Α. Ξεκίνησε την υποκριτική της καριέρα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, με την ταινία του Νίκου Περάκη «2 to tango» και τη θεατρική παράσταση «Όνειρο θερινής νύχτας», που παίχτηκε στο Θέατρο Αιξωνή Γλυφάδας.

Το 2007 συμμετείχε στην ταινία Ψυχραιμία του Νίκου Περάκη. Έχει εμφανιστεί επίσης σε ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, που την έκαναν ευρέως γνωστή, όπως οι σειρές «Αληθινοί έρωτες», «Χρυσά κορίτσια» και  «Σε είδα».

Στόχος της ήταν πάντοτε το εξωτερικό και μια καριέρα στον κινηματογράφο. Και τα κατάφερε. Έπρεπε να ρισκάρει αλλά αυτό δεν τη φόβισε ποτέ. Μόλις στα 21 της χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε για έξι μήνες στο Βερολίνο. Η τύχη στάθηκε με το μέρος της και επόμενος σταθμός της έγινε το Λονδίνο, όπου άρχισαν να γράφονται οι πρώτες σελίδες για τη διεθνή της καταξίωση.

Στο ενεργητικό της μετρά συμμετοχές στο Art Installation Project «Nativity» της Martha Fiennes  και τη σειρά «The Midnight Beast». Το 2012, ήταν μια σημαντική χρονιά την ίδια, αφού πρωταγωνίστησε στο βρετανικής παραγωγής θρίλερ «Βerberian Sound Studio» μαζί με τον Toby Jones, συμμετείχε στην ταινία James Bond: Skyfall στο πλευρό του Daniel Craig αλλά και στο «Real Stories from the sex industry».

Και η λίστα συνεχίζεται… Δύο χρόνια αργότερα, έλαβε μέρος στην αμερικανική ταινία «Hercules» και την ταινία «Section». Το 2016, έπαιξε στις ελληνικές ταινίες «Εγκλωβισμένοι» & «The bachelor» και στην βρετανική ταινία «Brotherhood», ενώ το 2017 πρωταγωνίστησε στις ελληνικές ταινίες «Mandelion» και «Success Story» καθώς και στην αμερικανική «Everything Is Wonderful».

Ακολούθησε η ταινία «Αίθουσα Αναμονής» και το 2019 η Τόνια Σωτηροπούλου δάνεισε τη φωνή της ως κυρία Μαθουσαλίξ, στην ελληνική εκδοχή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού».

Η ζωντάνια και η αυθεντικότητά της είναι δύο στοιχεία του χαρακτήρα της που καταφέρνουν να κερδίσουν αμέσως το ενδιαφέρον όσων έχουν την τύχη να τη γνωρίσουν. Η ίδια υποστηρίζει ότι την απασχολούν περισσότερο οι πράξεις, παρά τα λόγια και πως η ρίζα της αλλαγής είναι το συναίσθημα της ευτυχίας, που κάθε άνθρωπος πρέπει να το ελκύει μόνος του. Αγαπά το διαλογισμό , το φυσικό περιβάλλον και θέλει να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στο συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Στο Power Trip του Marie Claire στις 2 και 3 Οκτωβρίου , η γνωστή ηθοποιός βάζει σε πρώτο πλάνο τη γυναίκα και αποκαλύπτει όλα όσα αποτελούν για εκείνη πηγή έμπνευσης και δύναμης, ενώ παράλληλα στόχο έχει να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν σήμερα να ενδυναμώσουν η μια την άλλη.

Η Τόνια Σωτηροπούλου συμμετέχει σε μια ξενόφωνη κινηματογραφική παραγωγή της Yelena Potter, A Man of God, που είναι η ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, με συμπρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, ενώ λίγο πριν το τέλος του 2019, πρόκειται να παίξει στην αγγλική ταινία Night Voltage του Peter Strickland.

Λίγο πριν από το Power Trip, μιλά στην κάμερα του Marie Claire για όλα όσα την εμπνέουν.

 

Δημοσιογραφική επιμέλεια βίντεο: Εβίτα Τσιλοχρήστου
Επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Διαμαντακίδου