Λίγες ημέρες μένουν για την Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας 2022 που πραγματοποιείται από το iMEdD από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου, στο Ωδείο Αθηνών. Περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών οργανισμών και μέσων θα μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς μέσα από μια πληθώρα πάνελ, workshop και keynote ομιλιών, γύρω από το θεμελιώδες ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

Με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων με βάση τα διεθνή δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλότητες των μετασχηματισμών, τις οποίες υφίσταται ο κλάδος της δημοσιογραφίας, η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας 2022 περιλαμβάνει τα εξής workshop:
1. Πώς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ως δημοσιογράφος
2. Πώς να μην ψεύδεστε με την στατιστική
3. Τεχνικές υποστήριξης και χρηματοδότησης ενός δημοσιογραφικού έργου
4. How To: Πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία
5. Τεχνικές έρευνας και επαλήθευσης: So you think you can Google?

Για την παρακολούθηση των workshop η ηλεκτρονική εγγραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ: https://forum.imedd.org/el/

Η διαφάνεια, η ανεξαρτησία του ρεπορτάζ, η δημοσιογραφία στον πόλεμο, η αξία του περιφερειακού Τύπου και οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, είναι μόλις μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν εκφράζοντας την προσδοκία κοινού και ομιλητών για ένα υγιές περιβάλλον ενημέρωσης.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οργανισμούς όπως το Athens Photo World (APW), BIRN, EDJNet, European Press Prize, Global Investigative Journalism Network (GIJN), Mediterranean Institute for Investigative Reporting (MIIR), Solomon, Reporters Without Borders (RSF) και La Maison des Journalistes θα έχουν όσοι βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Media Village ενώ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ξεχωριστά sessions για το όραμα και τις δράσεις των οργανισμών αυτών.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ “The Killing of a Journalist”, παρουσία του σκηνοθέτη Matt Sarnecki, senior producer του OCCRP, με την επιμέλεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμπληρώνει την εβδομάδα Δημοσιογραφίας, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 09 Οκτωβρίου με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Τύπου να πραγματοποιεί την πρώτη συνάντηση των βραβευθέντων του στα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή. Μπορείτε να εγγραφείτε στο https://forum.imedd.org επιλέγοντας την ημέρα ή τις ημέρες που επιθυμείτε να παραβρεθείτε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Δείτε το πρόγραμμα και τους επιβεβαιωμένους ομιλητές εδώ.

Σχετικά με τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας 2022 από το iMEdD:
Η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας είναι μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού Oργανισμού iMEdD και αποτελεί την τέταρτη διοργάνωση μιας ετήσιας συνάντησης της δημοσιογραφικής κοινότητας. Κάθε χρόνο δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των Mέσων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, συναντιούνται για να συζητήσουν για νέες μεθόδους και εργαλεία, καθώς και να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας για μια ποιοτικότερη δημοσιογραφία.

Η επιθυμία του iMEdD είναι η φετινή διευρυμένη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία. Για τον λόγο αυτό, ο Οργανισμός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια στο χώρο διεξαγωγής, ακολουθώντας όλα τα προτεινόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below