Σε μια νέα, τηλεοπτική συνέντευξή της στο «Πρωινό Μας» και τη Φαίη Σκορδά, η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, για ένα μεγάλο κενό που υπήρχε μέχρι πολύ πρόσφατα στις μονάδες παιδικής προστασίας, εκείνο των κανόνων λειτουργίας.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Τα ορφανοτροφεία, όπως τα λέγαμε παλιά, τώρα τα λέμε μοναδικές παιδικής προστασίας, δεν είχαν κανόνες. Κανόνες, τι σημαίνει; Σημαίνει στελέχωση, δηλαδή ότι ανά πέντε παιδιά έχω έναν κοινωνικό λειτουργό. Ότι δεν γίνεται να έχω βρέφη και να μην έχω βρεφοκόμο. Ότι δεν γίνεται να μην έχω συμβεβλημένο γιατρό με τη μονάδα μου.

»Αυτό για εμένα είναι αυτονόητο. Πριν μπω στο χώρο της παιδικής προστασίας, δεν γνώριζα ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει για τα ορφανοτροφεία, για τις αρχαιότερες κοινωνικές δομές στη χώρα. Έχουμε στην ιστορία μονάδα παιδικής προστασίας από το 1666, στην Κέρκυρα. Ακόμα μέχρι το 2022 δεν είχαμε κανόνες. Έδωσα μεγάλη μάχη για να μπουν κανόνες. Για εμάς είναι μια μεγάλη δικαίωση, μέσα σε όλη αυτή τη δυσκολία».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below