Δύο φιγούρες ξεχώρισαν στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, του 2021, αν όχι για τις κορυφαίες επιδόσεις τους σίγουρα για τη θέληση και την επιμονή τους, με τις οποίες ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά. Ο ένας από αυτούς είναι ο 90χρονος μαραθωνοδρόμος Στέλιος Πρασσάς, που έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στα 59 χρόνια και από τότε έχει συμμετάσχει σε μαραθωνίους σε 20 χώρες.

Φέτος, για ακόμα μία χρονιά, κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα και δήλωσε: «Αν και ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος για τον αγώνα δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα επειδή έχω μια ενόχληση στη μέση και δεν μου επέτρεψε να κάνω διασκελισμούς όπως θα ήθελα. Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ».

«Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους».

Η δεύτερη φιγούρα παρέμεινε ανώνυμη, αλλά είναι εξίσου αξιοθαύμαστη. Πρόκειται για μια γυναίκα που τρέχει, με ένα σημείωμα καρφιτσωμένο στην πλάτη της, το οποίο γράφει: «Έχω καρκίνο. Δεν τον φοβάμαι. Δεν το βάζω κάτω!» και κάνει πράξη τα λόγια της, με τον καλύτερο τρόπο, τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο. Τη φωτογραφία ανέβασε ο Chris Mantas στο Facebook και έγινε viral.

Δείτε την ανάρτηση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below