Τρεις ψαράδες που πάλευαν με τα παγωμένα νερά στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, για περίπου μία ώρα, αφού η βάρκα τους είχε αναποδογυρίσει, επέζησαν χάρη στην παρατηρητικότητα μιας γυναίκας.

Η Pam Harght βρισκόταν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι της και συνομιλούσε με τους συναδέλφους της, τη στιγμή που είδε κάτι περίεργο στο ποτάμι απέναντι από το σπίτι της (απόσταση περίπου 30 μιλίων). Το διαμερισμά της βρίσκεται στον τρίτο όροφο και η ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα ήταν πεντακάθαρη, οπότε μπορούσε να δει αρκετά μακριά.

Γύρω στις 2:30 είδε καπνό, όχι πολύ μακριά από το σπίτι της. Η ίδια παραδέχτηκε πως δεν χρειαζόταν τηλεσκόπιο για να καταλάβει τι συμβαίνει. Ζήτησε συγγνώμη από τον εργοδότη και τους συναδέλφους της και κάλεσε την πυροσβεστική, έχοντας στο μυαλό της πως και άλλοι θα έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει. Παραδόξως, δεν υπήρξε κανένας άλλος. Σύμφωνα με τον διευθυντή του πυροσβεστικού τμήματος της περιοχής, η παρέμβαση της Pam Harght ήταν κρίσιμη για τη διάσωση του τριμελούς πληρώματος, το οποίο βρέθηκε ξαφνικά σε νερά με θερμοκρασία που δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς Κελσίου. «Μάλλον κοίταξε τη σωστή στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν άγιο. Δεν τους έμενε πολύς χρόνος ζωής», συμπλήρωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής.

Η περίπου 16 μέτρων ψαρόβαρκα βυθίστηκε τόσο γρήγορα που ούτε οι ίδιοι οι ψαράδες είχαν τον χρόνο να καλέσουν σε βοήθεια. «Όλη η βάρκα αναποδογύρισε. Με πέταξε μέσα στο νερό. Μιλούσαμε ο ένας στον άλλο για να έχουμε επαφή και να μένουμε ξύπνιοι», είπε σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ένα από τα μέλη του πληρώματος, τα οποία αναρώνουν στο νοσοκομείο, καθώς υπέστησαν υποθερμία και εισέπνευσαν καυσαέρια από τη βάρκα. Κατάφεραν να κρατηθούν στην επιφάνεια του νερού για περίπου 45 λεπτά και να μην παρασυρθούν από τα κύματα που έφταναν σχεδόν τα έξι μέτρα, χάρη σε ένα λάστιχο που είχαν πάνω στη βάρκα. Τώρα, επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη σωτήρα τους.

«Μας έσωσε. Αν δεν ήταν η παρατηρητικότητα και το τηλεφωνημά της κανείς δεν θα μας έβρισκε και κανείς δεν θα ήξερε τι συνέβη».

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below