«Μόλις είδα τον εαυτό μου σε φωτογραφίες κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα» στον Alpha. Η Ιωάννα άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για όλα, 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε για το το κύμα συμπαράστασης που την έκανε πιο δυνατή για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που περνά, τη δύσκολη δικαστική μάχη που έχει μπροστά της και τη ζωή της  μετά την επίθεση.

«Μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα με το χειρουργείο», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα. «Είσαι στο χειρότερο σημείο, είναι σαν να έχεις πεθάνει», είπε για τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

«Θέλω η κατηγορούμενη να έρθει στο δικαστήριο και να πει την αλήθεια», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης για την Έφη Κακαράντζουλα.

«Είχα ερωτηματικά γιατί να μου κάνει κάποιος αυτή την επίθεση», συνέχισε η Ιωάννα.

«Ηταν προσβολή που η κατηγορούμενη δεν ήρθε στο δικαστηρίο, η επίθεση έγινε σε μένα αλλά έχει αντίκτυπο και σε άλλους. Ταλαιπωρήθηκε η οικογενεια μου, οι φίλοι, συνάδελφοι το εργασιακό μου περιβάλλον».

«Δεν γνωρίζω αν θα παρευρεθεί στο δικαστήριο», είπε για την κατηγορούμενη η Ιωάννα αλλά όπως τόνισε «έχει μία στάση που δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει».

Η Ιωάννα μίλησε επίσης για την αντίδραση των δικών της ανθώπων όταν τους ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στη δίκη. «Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους ανησύχησαν που ήθελα να παρευρεθώ στη δίκη. Εγώ θεώρησα ότι όλο αυτό θα με βοηθήσει να προχωρήσω παρακάτω».

Για το πλήθος κόσμου που βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια είπε: «Ήμουν πολλούς μήνες στην απομόνωση, ήταν ένα σοκ να βρεθώ με τόσο κόσμο. Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε το γεγονός αυτό. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία. Η αλήθεια είναι ότι είχα τη διάθεση να μιλήσω. Όφειλα να τοποθετηθώ και το έκανε όταν έληξε η δική».

Για τη συμπαράσταση που εξέφρασε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης στη Ιωάννα είπε: «Εξέφρασε τη συμπαράστασή του, άλλος μου εξήγησε ότι άλλος ο ρόλος του δικηγόρου και άλλο ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνει τον πόνο κάποιου».

Για την εμμονή της κατηγορούμενης και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που φέρεται ότι είχε με μέντιουμ είπε: «Είναι άλλος ο δικός μου τρόπος σκέψης, δεν έχω καμία σχέση γι αυτά».

«Θα ήθελα να έρθει στη δική», είπε για την κατηγορούμενη. «Λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες της. Με αυτή τη στάση της δείχνει λίγη». Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός, η Ιωάννα είπε: «Με τρομάζει η σκέψη να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Για τη βοήθεια που της έχει προσφέρει η Αννίτα Ναθαναήλ είπε:
«Η Αννίτα Ναθαναήλ είναι πρότυπο για μένα, μου χει προσφέρει πάρα πολλά, έχει κάνει απίστευτα πράγματα για μένα, προσπαθεί να βοηθήσει τους πάντες. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορέσω να ξεπληρώσω όλο αυτό που μου έχει προσφέρει».

Το μήνυμα της Ιωάννας: «Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που αγαπούσα και αγαπώ τις γυναίκες. Πιστεύω ότι δεν έχουμε ακόμα εκμεταλλευτεί στο 100% τις δυνάμεις μου. Παρόλο που εχω δεχθεί επίθεση από άλλη γυανίκα συνεχίζω να πιστεύω στις δυνάμεις μας αν είμαστε ενωμένες».

Σε ερώτηση πώς θα ήθελε να τιμωρηθεί η δράστιδα, είπε: «Με κυριεύει ο θυμός και ο πονός αρκετές φορές. Ζητώ να τιμωρηθεί όπως της αξίζει, όπως δηλαδή κρίνει το δικαστήριο».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below