Τον Δεκέμβριο του 2024 ο Isak Andic, ο ιδρυτής του κολοσσού της fast fashion Mango, σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας πεζοπορίας με τον γιο του, Jonathan, στην Ισπανία. Αρχικά θεωρήθηκε δυστύχημα: ότι ο 71χρονος δισεκατομμυριούχος είχε γλιστρήσει και πέσει από γκρεμό. Τώρα όμως τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι αρχές διερευνούν την υπόθεση ως πιθανή ανθρωποκτονία, με τον γιο του ως ύποπτο.

Αρχικά θεωρήθηκε δυστύχημα: ότι ο 71χρονος δισεκατομμυριούχος είχε γλιστρήσει και πέσει από γκρεμό. Τώρα όμως τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι αρχές διερευνούν την υπόθεση ως πιθανή ανθρωποκτονία, με τον γιο του ως ύποπτο.

Ο 44χρονος Jonathan είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου και εργάζεται στην εταιρεία από το 2005. Αρχικά είχε δώσει κατάθεση ως μάρτυρας, λέγοντας στην αστυνομία ότι προπορευόταν του πατέρα του όταν ξαφνικά άκουσε να πέφτουν βράχια πίσω του. Γυρίζοντας, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του, τον είδε να πέφτει στον γκρεμό. Η ισπανική εφημερίδα Vanguardia, όμως, αναφέρει ότι τώρα ανακρίνεται επειδή έπεσε σε αντιφάσεις στην αστυνομία. Μάλιστα άλλοι μάρτυρες περιέγραψαν η σχέση πατέρα και γιου ως «κακή».

Η οικογένεια Andic σε νέα δήλωσή της στο Reuters είπε ότι πιστεύει πως ο Jonathan είναι αθώος. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει «να συνεργάζεται, όπως έκανε έως τώρα, με τις ικανές αρχές». Επιπλέον, δήλωσε πεπεισμένη ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, επιβεβαιώνοντας «την αθωότητα του Jonathan Andic».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below