Συνήθως στο Instagram μοιραζόμαστε φωτογραφίες μιας όμορφης ζωής, ή μιας ζωής όπως θα θέλαμε να είναι, όμως κατά καιρούς ακόμα και αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει την πραγματικότητα χωρίς φίλτρα που την ωραιοποιούν. Και αυτή η πραγματικότητα, για κάποιες γυναίκες, έχει ενδοοικογενειακή βία. Ακόμα και για κορυφαίες αθλήτριες.

Μια από αυτές, που εντάχθηκε στο κίνημα του #metoo, είναι η Margaux Pinot, χρυσή ολυμπιονίκης στο τζούντο. Η νέα της ανάρτηση είναι μια φωτογραφία της με το πρόσωπό της παραμορφωμένο από τα χτυπήματα. Όπως εξηγεί, μεταξύ άλλων, στη λεζάντα: «Το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, έπεσα θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφο και προπονητή μου. Με προσέβαλε, με γρονθοκόπησε και, στο τέλος, προσπάθησε να με στραγγαλίσει».

H Pinot προσέφυγε στην αστυνομία αλλά, «σήμερα η δικαιοσύνη αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο. […] Πιθανότατα ήταν το τζούντο που με έσωσε. Οι σκέψεις μου είναι με εκείνες που δεν μπορούν να πουν το ίδιο». Τη φωτογραφία της κοινοποίησε μάλιστα και η Σοφία Μπεκατώρου σε ένα Insta story.

Δείτε τις αναρτήσεις της Margaux Pinot και της Σοφίας Μπεκατώρου:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margaux PINOT (@margaux.pinot)

@sofiabekatorou

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below