Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τις 6 Μαρτίου η Γαλλία με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τις εισηγήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, από τα 62 στα 64 έτη. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συμμετείχαν στις απεργίες πριν από μία εβδομάδα, καθώς αλλάζουν και τα δικά τους όρια συνταξιοδότησης, κατά δύο χρόνια, από τα 57 στα 59 έτη. Μάλιστα, η δημοτική αρχή του Παρισιού είχε σημειώσει τότε ότι οι μισές συνοικίες της πόλης, οι οποίες καλύπτονται από δημοτικούς υπαλλήλους, έχουν πληγεί από την απεργία, ενώ τρεις χώροι επεξεργασίας απορριμμάτων έχουν αποκλειστεί και ένας τέταρτος έκλεισε μερικώς.

Credit Image: Remon Haazen/ZUMA Press Wire -SplashNews.com
Credit Image: Remon Haazen/ZUMA Press Wire- SplashNews.com

Αποτέλεσμα;
Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να παραμένουν στους δρόμους, δημιουργώντας «πύργους» από απορρίμματα, ακόμα και πολύ κοντά σε πασίγνωστα τουριστικά αξιοθέατα.

Οι απεργοί έδωσαν παράταση στην εννιάμερη απεργία τους, για τουλάχιστον ακόμα πέντε ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο σχέδιο του προέδρου της χώρας, Emmanuel Macron, για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Έτσι, Περισσότεροι από 7.000 τόνοι δύσοσμων σκουπιδιών και απορριμμάτων συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο Παρίσι, κλείνοντας πόρτες και πεζοδρόμια.

Photo by Firas Abdullah/Anadolu Agency via Getty Images
Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images

Η αντιπαράθεση είναι σφοδρή, με τον υπουργό Εσωτερικών, Gérald Darmanin, να δίνει εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού να αναγκάσει το δημαρχείο να πείσει τους απεργούς να «σπάσουν» τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στη δουλειά. Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo ωστόσο, δήλωσε πως εργάζεται για να βρεθούν λύσεις για την πόλη της, αλλά στηρίζει τις απεργίες. Το ίδιο κάνουν και οι κάτοικοι της πόλης, που στηρίζουν την απεργία των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αν και παραδέχονται πως η μυρωδιά και η βρωμιά είναι απελπιστικές.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael Green (@zelony)

Η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους μιας από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου, δεν περνά απαρατήρητη από τους επισκέπτες, ενώ οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, σίγουρα δεν αποτελούν διαφήμιση για το Παρίσι.

Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιοι δεν ανησυχούν για την τουριστική κίνηση στην πόλη, αφού παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και σε άλλες χώρες, δίχως να υπάρξει πλήγμα στον τουρισμό.

«Προφανώς, δεν είναι το καλύτερο για τους ξένους επισκέπτες», παραδέχεται ο Jean-Francois Rial πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού και Συνεδρίων του Παρισιού. «Αλλά ακόμη και δύο εβδομάδες χωρίς αποκομιδή των σκουπιδιών δεν έβλαψαν την εικόνα της Νάπολης. Το επεισόδιο αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις την τουριστική κίνηση στο Παρίσι».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below