«Μαύρη μέρα για την ελληνικό αθλητισμό» χαρακτήρισε η Σοφία Μπεκατώρου την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Την ίδια στιγμή, κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε στον προπονητή γα το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Από την πλευρά της, η Σοφία Μπεκατώρου,  η πρώτη που είχε μιλήσει για σεξουαλική βία στο χώρο του αθλητισμού κατέθεσε στη δίκη. Είχε αναφερθεί στη μέθοδο χειραγώγησης, γνωστή ως grooming, που όπως είπε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον αθλητισμό και την οποία ακολούθησε και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κατηγορούμενος προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλική την ανήλικη, τότε, κοπέλα.

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, η Σοφία Μπεκατώρου προχωρώντας σε ανάρτηση, με βίντεο, στο Instagram έγραψε τα εξής: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε στο βίντεο που δημοσίευσε.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, της Αμαλίας, κατέληξε με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό «απορροφήθηκε» από το τρίτο αδίκημα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.

Η ποινή που του επιβλήθηκε

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορούνταν για το βιασμό της Αμαλίας, της ανήλικης αθλήτριας του κατ’ εξακολούθηση. Η απόφαση για μη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση ήταν επίσης ομόφωνη. Το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο η ίδια ποινή.

 

πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below