Οι νεαρές γυναίκες στη Γαλλία θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη από το ερχόμενο έτος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγεία της χώρας.

Λίγες ημέρες μετά τον νόμο που επιβλήθηκε στο Τέξας και θέλει τις γυναίκες να μην έχουν δυνατότητα για άμβλωση μετά το πέρας της 6ης εβδομάδας κύησης, ο Olivier Veran σε ανακοίνωσή του είπε πως τα κορίτσια κάτω των 25 ετών δεν θα χρεώνονται για τα ραντεβού με τον γυναικολόγο τους, τις εξετάσεις ή άλλες διαδικασίες που σχετίζονται με την αντισύλληψη.

«Υπάρχει μείωση στη χρήση αντισύλληψης μεταξύ ορισμένων νεαρών γυναικών και κυρίως για οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Υπουργός στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2. «Είναι ανυπόφορο το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη εάν θέλουν, διότι είναι πολύ ακριβή», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα, το όριο ηλικίας για δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη στη Γαλλία ήταν τα 18 έτη, ενώ η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό κράτος καλύπτει ήδη από το 2013 το κόστος των αντισυλληπτικών για τις ανήλικες Γαλλίδες ηλικίας 15 με 17 ετών, με το ποσοστό των αμβλώσεων στην ηλικιακή αυτή ομάδα να μειώνεται στα 9,5 ανά 1.000 κορίτσια στα 6 από το 2012 ως το 2018.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below