Η 1η Ημέρα του Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ιού του AIDS. Φέτος, τιμά όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν από ον ιό μέχρι η επιστήμη να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Ο Αύγουστος Κορτώ με αφορμή τη σημερινή ημέρα, έκανε μία ανάρτηση, για να στηρίξει τους οροθετικούς και να διευκρινίσει ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς. Όπως αναφέρει θα μπορούσε άνετα να είναι ένας από αυτούς, μιας και δεν κόλλησε τον ιό χάρη σε ορισμένες συγκυρίες. «Αν είχα γεννηθεί πέντε-έξι χρόνια νωρίτερα, θα ήμουν αναμφίβολα ένας απ’ τους αναρίθμητους τριαντάρηδες που έσβησαν άδοξα, μες στη μοναξιά και την καταλαλιά της κοινωνίας», γράφει.

Η ανάρτηση του συγγραφέα, ο οποίος είναι γνωστός για τις κοινωνικές ευαισθησίες του, έχει γίνει viral και τυχαίνει της αποδοχής πολλών ατόμων, τα οποία στα σχόλια τον συγχαίρουν για τη δύναμη της ψυχής του.

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανάρτηση

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αύγουστος Κορτώ είχε συγκλονίσει με ένα ακόμα κείμενό του για τη μικρή Όλγα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν τα κάγκελα μιας βαριάς πόρτας εργοστασίου στο Κερατσίνι, τη συνέθλιψαν. Διαβάστε τη εδώ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below