Εμείς νιώθουμε λες και η ζωή μας έχει τελειώσει, αλλά εκείνος, τουλάχιστον μέσα από τη συμπεριφορά του στα social media ή από ό,τι μαθαίνουμε από τους κοινούς μας φίλους, δίνει την εντύπωση ότι ο χωρισμός μας πέρασε και δεν τον άγγιξε. Μπορεί, για παράδειγμα, να φωτογραφίζεται ενώ φλερτάρει με άλλες γυναίκες, ακόμα και με το νέο του ειδύλλιο.

Πίσω όμως από τη φαινομενικά «αναίσθητη» αυτή συμπεριφορά του, μπορεί να κρύβεται ένα βαθύ ψυχικό τραύμα του. Ενώ για εμάς τις γυναίκες θεωρείται ευρέως αποδεκτό να κλαίμε και να πενθούμε ανοιχτά μια χαμένη σχέση, ο κοινωνικός περίγυρος ενός άντρα περιμένει από εκείνον να την αφήσει αυτομάτως πίσω του, να μην εκφράσει τα δυσάρεστα συναισθήματά του αλλά να προσποιείται ότι είναι υπερβολικά σκληρός για να πληγωθεί. Δυστυχώς, τέτοια στερεότυπα φύλων καλά κρατούν.

Ενώ για εμάς τις γυναίκες θεωρείται ευρέως αποδεκτό να κλαίμε και να πενθούμε ανοιχτά μια χαμένη σχέση, ο κοινωνικός περίγυρος ενός άντρα περιμένει από εκείνον να την αφήσει αυτομάτως πίσω του, να μην εκφράσει τα δυσάρεστα συναισθήματά του

Άλλοι άντρες, πάλι, στην προσπάθεια να ξεπεράσουν το χωρισμό, ενδίδουν στο φλερτ, ακόμα και σε μια νέα σχέση, πεπεισμένοι ότι «ο έρωτας με έρωτα περνάει». Γι’ αυτό, αν η συμπεριφορά του πρώην μας φαίνεται υπερβολικά κουλ, μπορεί στην πραγματικότητα αυτό να σημαίνει το αντίθετο από ό,τι δείχνει: να θέλει ακόμα κατά βάθος να είναι μαζί μας, σύμφωνα με τον David M. Matthews, relationship coach. Ειδικά μια νέα σχέση, θα του προσφέρει την επιβεβαίωση που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ιδιαίτερα αν είμαστε εμείς που του ζητήσαμε να χωρίσουμε οδηγώντας την αυτοεκτίμησή του στα Τάρταρα.

Επομένως, αν ο πρώην μας ποζάρει αγκαλιά με κάποια άλλη μόλις λίγες ημέρες μετά το χωρισμό μας, μπορεί η βιασύνη του να «ξαναφτιάξει» την ερωτική ζωή του να μη σημαίνει ότι είναι υπεράνω, αλλά το αντίθετο. Ένας πρώην για τον οποίο η σχέση μας έχει τελειώσει και μέσα του το πιθανότερο είναι να μην αναζητήσει τόσο άμεσα την αντικαταστάτριά μας, αλλά να αφήσει τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below