Να προχωρήσετε μια σχέση ή να χωρίσετε; Ιδού το ερώτημα. Την απάντηση μπορεί να βρείτε σε μια γερμανική μελέτη που έγινε το 2020. (Αν και το γεγονός και μόνο ότι αναρωτιέστε δεν είναι πολύ καλός οιωνός, εδώ που τα λέμε.)

Όπως παρατήρησαν, συγκεκριμένα, οι ερευνητές, αφού μελέτησαν τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια, παρόλο που η αγάπη δεν συνοδεύεται από εγγυήσεις εφ’ όρου ζωής, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που προαναγγέλλει, σε μεγάλο βαθμό, τη μακροημέρευση και κυρίως την επιτυχία μιας σχέσης: είναι η συναισθηματική σταθερότητα. Αν λοιπόν ο σύντροφός σας αμφιταλαντεύεται διαρκώς στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του, χωρίς να υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης στον ορίζοντα, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε πιο σοβαρά προτού σχεδιάσετε ένα κοινό μέλλον.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα χαρακτηριστικό συνηθισμένο στα ευτυχισμένα ζευγάρια: Δίνουν προτεραιότητα στη σχέση τους και όχι στην επαγγελματική ζωή τους. Μάλιστα η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που εργάζονται είτε λιγότερες είτε περισσότερες ώρες από όσες θα ήθελαν, με αποτέλεσμα στη δεύτερη περίπτωση να στερούνται χρόνο από την οικογένειά τους, δηλώνουν λιγότερο ευτυχισμένοι. Λογικό ακούγεται. Αν και συχνά η πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι εύκολη μόνο στη θεωρία.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below