Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε σε μια σχέση μπορεί να μην είναι το πιο σέξι πράγμα. H ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις σεξουαλικές σχέσεις, Vanessa Marin, είναι εδώ για να το αλλάξει αυτό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε μια μακροχρόνια σχέση, το πάθος τείνει να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου—ειδικά όταν προσθέτετε πράγματα όπως δουλειές, παιδιά και οικονομικές δυσκολίες στην εξίσωση. Αν πλέον δεν βρίσκεστε σεξουαλικά με τον σύντροφό σας όσο παλαιότερα, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν θέλετε αυτό να αλλάξει ίσως ο νυχτερινός κανόνας που εφαρμόζει η Vanessa Marin και μοιράστηκε μέσω Tik Tok σάς βοηθήσει.

«Να τι συμβαίνει στις μακροχρόνιες σχέσεις: όταν αρχίζετε να βγαίνετε με κάποιον δεν μπορείτε να κρατήσετε ο ένας τα χέρια του μακριά από τον άλλο. Αγκαλιάζεστε και φιλιέστε διαρκώς, ενώ το σεξ είναι γεμάτο πάθος και ένταση, σωστά;», ακούγεται να λέει η sex therapist.

«Αλλά το μοτίβο για τους περισσότερους ανθρώπους αλλάζει όταν η σχέση τους γίνεται μακροχρόνια. Σταματούν να αγγίζουν ο ένας τον άλλο τόσο πολύ, και τελικά φτάνει στο σημείο όπου η μόνη φορά που φιλιούνται είναι όταν προσπαθούν να κάνουν σεξ».

Τα λόγια της βρίσκουν αρκετούς από τους ακολούθους της -και όχι μόνο – σύμφωνους, αφού είναι πιθανό κάθε μακροχρόνια σχέση να έχει περάσει αυτό το στάδιο. Ωστόσο, αυτό ανάγεται σε πρόβλημα όταν προκαλεί εντάσεις και τριγμούς στη σχέση.

«Αυτό που παθαίνουν πολλοί (ειδικά αν δεν έχουν έντονες σεξουαλικές ορμές) είναι ότι σταδιακά απομακρύνονται και δεν επιδιώκουν καθόλου την επαφή με τον σύντροφό τους. Καταλήγουν να αποφεύγουν κάθε είδους άγγιγμα», λέει η ψυχοθεραπεύτρια και εξηγεί πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αντιδράσεις. Οι σύντροφοι τείνουν να γίνονται πολύ απόμακροι και να αντιδρούν έντονα σε κάθε άγγιγμα.

Οι βραδινές συνεδρίες φιλιών

Η ίδια και ο σύζυγός της επινόησαν έναν απλό τρόπο για να καταπολεμήσουν αυτό το στάδιο στη σχέση τους. Τις βραδινές συνεδρίες φιλιών. Ουσιαστικά το ζευγάρι ξεκλέβει λίγο χρόνο κάθε βράδυ για να αγγίζει ο ένας τον άλλο, να φιλιούνται, να έρχονται πιο κοντά χωρίς απαραίτητα να καταλήγουν στο σεξ.

«Θέλαμε να ζήσουμε πολλές εμπειρίες σεξουαλικά. Ωστόσο, κάθε φορά που ξεκινούσαμε δεν καταφέρναμε πάντα να καταλήξουμε στην επαφή. Έτσι, καθιερώσαμε έναν κανόνα: πρέπει κάθε βράδυ να βρίσκουμε χρόνο για να υπάρχει ορισμένη “γλωσσική επαφή”. Να φιλιόμαστε, έστω και για λίγο. Έστω κι αν είμαστε κουρασμένοι. Αυτή η διαδικασία μάς χαλαρώνει και έχει πάρει όλη την πίεση που νιώθαμε για το σεξ», είπε η sex therapist στο video το οποίο έχει πάνω από 2.260 σχόλια.

@vanessaandxander Comment if you want to hear more about what we do in our relationship to to keep intimacy a priority! #forcouples #couplestherapy #relationshiptok #intimacy #grwm #marriedlife ♬ original sound – Vanessa + Xander Marin

Τα περισσότερα επιβεβαίωναν τα όσα έλεγε η sex therapist και δήλωναν θετικά στη δοκιμή του κανόνα που εφαρμόζει και εκείνη.

«Αισθάνθηκα ακριβώς τα όσα είπατε. Σκέφτηκα ότι μάλλον έφταιγε το ότι είχα γνωρίσει τόσες γυναίκες», έγραψε ένας follower της με έναν άλλο να σημειώνει: «Ναι. Πέντε χρόνια σε σχέση και όλα όσα λέτε είναι αληθινά. Σίγουρα θα το δοκιμάσω με τον σύντροφό μου».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below