Μέχρι σήμερα τα trends στα boyfriends έχουν αλλάξει αρκετές φορές και κατά καιρούς ήταν δημοφιλείς οι αθλητές, οι χρηματιστές, οι ροκ σταρ, οι επιχειρηματίες της τεχνολογίας, οι γιατροί και κάποιοι άλλοι που δε μπορούμε να θυμηθούμε αυτή τη στιγμή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα δεκαετία δεν αφορά σε κανέναν από τους προηγούμενους. Ok, αν έχεις βρει ήδη τον άνδρα της ζωής σου τον κρατάς, αλλά αν δεν είσαι δεσμευμένη, από εδώ και πέρα συγκεντρώνεσαι και αναζητάς έναν curator.

Kαταρχάς να εξηγήσουμε όσο μπορούμε τι σημαίνει το επάγγελμα του curator που τελικά δεν είναι και τόσο επάγγελμα είναι περισσότερο ιδιότητα. Πρόκειται λοιπόν για έναν επιμελητή τέχνης – εκθέσεων, ο οποίος όμως έχει μεγάλες ευαισθησίες ταυτόχρονα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι φίλος του Σταύρου Νιάρχου και να πηγαίνει στα πάρτυ που κάνει στο σκάφος του ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να εκτιμήσει την τελευταία εικαστική παρέμβαση της Marina Abromovic. Δεν είναι κοσμικός με τη στενή έννοια του όρου αλλά όπου πήγαινε θα ήθελαν όλοι να κάνουν παρέα μαζί του.

Πρόκειται λοιπόν για έναν άνδρα που αγαπάει την τέχνη και εργάζεται πάνω σε αυτή με μια ευρύτερη έννοια ενώ έχει ανοιχτούς ορίζοντες και βαθιές γνώσεις σε θέματα όπως η διακόσμηση, η όπερα, ο ανθρωπισμός, η ηθική όμως όλα αυτά μπορεί να τα αναλύει τρώγοντας μαζί σου πίτσα.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας δεκαετίας όπου η αυτογνωσία και η κοινωνική συνείδηση είναι πολύ ελκυστικές έννοιες. Γι αυτό και ο άνδρας που θέλουμε δίπλα μας επιβάλλεται να νοιάζεται για κοινωνικά, γεωπολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Μαζί του θα μαθαίνεις συνέχεια καινούρια πράγματα και δεν θα βαρεθείς ποτέ, αφού τη μία εβδομάδα θα βρίσκεστε να δακρύζετε μπροστά σε ένα γλυπτό στο Μουσείο του Λούβρου και την επόμενη θα κάνετε διαλογισμό μαζί με βουδιστές μοναχούς κάπου στο Νεπάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ένα επικοινωνιακό άτομο σε καθημερινή βάση και έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο τον οποίο μάλιστα επηρεάζει. Αν θέλεις ένα ζωντανό παράδειγμα τέτοιου τύπου, πάρε τον σύζυγο της Jennifer Lawrence, ο οποίος λέγεται Cooke Maroney και είναι διευθυντής μιας γκαλερί.

Ο επιμελητής τέχνης και εκθέσεων σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο τύπος που θα φοράει άσχημα παπούτσια και δεν θα ξεφύγει μια νύχτα μεθυσμένος για να σε φέρει σε δύσκολη θέση γεμίζοντας αποτσίγαρα το κατώφλι σου στο οποίο σε περίμενε. Έχει εντελώς διαφορετικό στυλ από αυτό.

Κι αν τώρα έχεις χαωθεί γιατί δεν ζούμε στη Νέα Υόρκη που οπωσδήποτε θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσουμε έναν κατ’εξοχήν επιμελητή τέχνης, ακριβώς επειδή όπως είπαμε παραπάνω δεν είναι μόνον επάγγελμα, αλλά αγγίζει τα όρια της ιδιότητας, curator, μπορεί να είναι και άνδρες που κάνουν άλλα επαγγέλματα αλλά ταιριάζουν στην υπόλοιπη περιγραφή: καλλιτέχνες, καθηγητές, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, μουσικοί και γενικότερα cool και ευαισθητοποιημένοι άνδρες.

 

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below