Μία γυναίκα, που δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία της, εκφράζει μία απορία για τη σχέση της, την οποία μπορεί να έχουν πολλοί άνθρωποι, ειδικά αν βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση. Η Marnie Nir, life coach και συγγραφέας, εξηγεί μέσω του purewow.com στην απάντησή της πως κάθε ζευγάρι βρίσκει τους δικούς του ρυθμούς, αλλά ένας γάμος χωρίς σεξ «κρύβει» πολλά πίσω του – όπως έλλειψη έλξης ή αδιαφορία.

Η απορία της γυναίκας:

«Ο σύζυγός μου και εγώ δεν κάνουμε τόσο συχνά σεξ. Η τελευταία φορά ήταν μάλλον πριν από περίπου 2 μήνες. Μη με παρεξηγήσετε. Τον αγαπάω και με αγαπάει, αλλά ανάμεσα σε δουλειές, παιδιά, υποχρεώσεις, τις αγαπημένες μας σειρές στο Netflix και το σεξ, επιλέγουμε τα πρώτα. Άλλωστε, δεν είναι το συχνό σεξ σε μια σχέση που μετρά πάνω από 10 χρόνια, υπερτιμημένο;».

Η απάντηση της ειδικού:

Για πολλούς ανθρώπους η αστείρευτη έλξη που νιώθουν για τον σύντροφό τους στην αρχή της σχέσης φθίνει με τον καιρό. Αλλά να σας πω ένα μυστικό; Από όσα έχω μάθει μέχρι στιγμής στη ζωή μου, όσο περισσότερο σεξ κάνω με τον σύντροφό μου τόσο περισσότερο τον θέλω.

Το θέμα είναι πόσο συχνά αρκετοί από εμάς κάνουμε αυτό που είναι καλό για εμάς. Πηγαίνουμε γυμναστήριο αρκετές φορές ή το παρατάμε στον πρώτο μήνα; Τρώμε ανθυγιεινά, δεν πίνουμε αρκετό νερό, μένουμε κολλημένοι στα κινητά μας και ούτω κάθε εξής. Τώρα, προσθέστε στην κουβέντα μία πολυετή σχέση, δύο παιδιά, υποχρεώσεις, δουλειά, την πανδημία, τις επιλογές από χιλιάδες σειρές στις πλατφόρμες και τις μας μένει; Ένας γάμος χωρίς σεξ. Η πρόκληση έγκειται στο κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να μας αρέσει ο σύντροφός μας, ώστε να κάνουμε και πάλι σεξ μαζί του.

Παρακάτω ορισμένα “εργαλεία” που θα σας βοηθήσουν να ξαναμπείτε σε αυτό το παιχνίδι:

  • Υποσχεθείτε με τον σύντροφό σου πως θα κάνετε σεξ συγκεκριμένες φορές μέσα στην εβδομάδα.
  • Μιλήστε του για αυτή την υπόσχεση.
  • Σκεφτείτε κάποιο κίνητρο ή κάποιο ερέθισμα. Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι θέλουν να κρατούν τις υποσχέσεις τους και νιώθουν υπερήφανοι για αυτό. Οπότε, για παράδειγμα, αν δεν κάνετε σεξ όπως είχατε υποσχεθεί, δεν θα δείτε το επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς.
  • Σίγουρα, υπάρχουν πολλά που θα θέλατε ο σύντροφός σας να κάνει, να λέει ή να μην κάνει και να μην λέει. Μιλήστε του για αυτά ήρεμα και ευγενικά.
  • Το πιο σημαντικό; Περάστε καλά! Διασκεδάστε το. Κανείς δεν είπε ότι το προγραμματισμένο σεξ πρέπει να είναι και χάλια».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below