Για ορισμένα ζευγάρια το να κάνουν σεξ με κάποιον άλλο πέρα από τον σύντροφό τους είναι ασυγχώρητο. Δείχνει ασέβεια και τις περισσότερες φορές γίνεται η αιτία για να επέλθει ο χωρισμός.

Δύσκολα μπορούν να καταλάβουν εκείνους που υποστηρίζουν πως το swinging (η ανταλλαγή συντρόφων) μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση, πόσω μάλλον να τη βοηθήσει να εξελιχθεί προς το καλύτερο.

Μία γυναίκα, η οποία το δοκίμασε, εξηγεί πώς αυτή η επιλογή της, την οποία αρχικά θεωρούσε ακραία, συνέβαλε στο να γίνει η σχέση με τον άντρα της καλύτερη.

«Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις γύρω από το swinging και τα ζευγάρια που επιλέγουν να το κάνουν. Πολλοί στιγματίζονται και αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι, για την επιλογή τους να αποποιηθούν τη μονογαμία.

Με τον καιρό έμαθα να αγνοώ τα σχόλια και τα αστεία αναφορικά με αυτή την επιλογή μου. Κατανοώ πως κρίνουν αλαζονικά κάτι για το οποίο ελάχιστα γνωρίζουν, βασιζόμενοι σε ελάχιστα παραπλανητικά στοιχεία.

Προσωπικά, βίωσα τα θετικά του αποτελέσματα στον γάμο μου. Είδα τη σχέση μου να αλλάζει, να εξελίσσεται και τελικά να γίνεται αυτό που τα περισσότερα ζευγάρια ονειρεύονται.

Όταν πρόκειται για έναν ευτυχισμένο και υγιή γάμο, οι swingers έχουν μερικά πλεονεκτήματα, από όσους επιλέγουν τις μονογαμικές σχέσεις – και δεν αναφέρομαι μόνο στο σεξ.

Το swinging προσφέρει ποικιλία

Και πάλι δεν αναφέρομαι μόνο στο σεξ, αν και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής. Το να είσαι ανοιχτή σε αυτό το κομμάτι του γάμου σου, στο να θέλεις να εξερευνήσεις τη σεξουαλικότητά σου, θα βοηθήσει τη σχέση σου να γίνει πιο ώριμη, θα δώσει θάρρος σε εσένα και τον σύντροφό σου να εκφράσετε ακριβώς τα θέλω σας.

Για παράδειγμα, ο άντρας μου λατρεύει το πρωκτικό σεξ. Εγώ πάλι όχι. Γιατί να του στερώ τη δυνατότητα να το ζήσει με κάποιο άτομο που θα του αρέσει εξίσου; Με το swinging καταφέραμε να βιώσουμε εμπειρίες που διαφορετικά δεν θα ζούσαμε ποτέ.

Η ευχαρίστηση της γυναίκας περνά σε πρώτη μοίρα

Όχι, δεν εστιάζει στον άντρα το swinging. Κάθε άλλο. Από τη δική μου εμπειρία έχω καταλάβει ότι και η ευχαρίστηση της γυναίκας αποκτά αξία. Μπορεί και περισσότερο από αυτή του άντρα. Από τις πρώτες μου κιόλας φορές, κατάφερα να διώξω τη συστολή που ένιωθα όταν εξέφραζα τα θέλω μου για το κρεβάτι. Μάλιστα, δεν ήταν ο άντρας μου που πρότεινε να το δοκιμάσουμε, αλλά εγώ. Μέσα από αυτό έμαθα να εκτιμώ και τον εαυτό μου και να χαίρομαι το σεξ.

Οι φίλοι που απέκτησα είναι οι καλύτεροι ακροατές

Μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά όσοι έχουμε ασπαστεί αυτό το lifestyle την περισσότερη ώρα δεν κάνουμε σεξ, αλλά συζητάμε. Όλα τα θέματα μπορεί να “πέσουν” στο τραπέζι χωρίς ταμπού. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι, το οποίο διδάσκει πώς να επικοινωνούμε ειλικρινά, ακόμα και για το πιο άβολα θέματα.

Όταν η σχέση μου ήταν αποκλειστικά μονογαμική, απέφευγα τέτοιες συζητήσεις, για να μην νιώσει άβολα ο άντρας μου ή να μην τσακωθούμε. Τώρα, που μπορούμε και μιλάμε ανοιχτά, η σχέση μας έχει γίνει καλύτερη.

Ο τρόπος ζωής εκείνων που αποδέχονται το swinging μπορεί να σου δώσει πέρα από σεξουαλικές εμπειρίες που μπορεί να μην είχες καν φανταστεί, μια σχέση γεμάτη εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Αν θέσεις εξ αρχής τα όριά σου και είσαι ξεκάθαρη, θα μειωθούν ακόμη και οι καβγάδες. Τουλάχιστον, με εμένα έτσι έγινε.

Φυσικά, το swinging δεν έχει μόνο όμορφες στιγμές, αλλά είναι μια καλή εναλλακτική αν ψάχνεις τρόπους να αναθερμάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου και είσαι απόλυτα ειλικρινής με τα θέλω και τα όρια σου. Ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, δοκίμασε να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό. Το lifestyle αυτό έχει πολλά να σε διδάξει».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below