Τώρα τελευταία οι διαπροσωπικές σχέσεις αποκτούν καινούριους ορισμούς οι οποίοι πληθαίνουν όλο και περισσότερο με εμάς να προσπαθούμε να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Έχουμε βάλει ετικέτες σε αρκετές μορφές σχέσεων, όπως το cushioning που σημαίνει ότι ο σύντροφός σου παράλληλα με εσένα βγαίνει ραντεβού και με άλλο πρόσωπο, το condoing, που είναι βασισμένο στη μέθοδο της Ασιάτισσας Mary Condo η οποία πετάει από το χώρο ότι δεν της δίνει χαρά και το sneating, δηλαδή το να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον αποκλειστικά και μόνο επειδή σου προσφέρει δωρεάν φαγητό.

Κάτι το οποίο έχουμε ζήσει οι περισσότεροι, είτε επειδή το κάναμε είτε επειδή μας το έκαναν είναι το R bombing και πρόκειται για την εξής κατάσταση: όπου R βάλε “Read” πράγμα που σημαίνει ότι έχει να κάνει με το αν κάποιος διάβασε ή όχι το μήνυμα που του στάλθηκε. Στο R bombing λοιπόν, το πρόσωπο που αδιαφορεί, διαβάζει το μήνυμα που του έστειλες και δεν απαντά ποτέ. Κοινώς αδιαφορεί. Όλοι το έχουμε πάθει και είμαι σχεδόν σίγουρη πως και όλοι το έχουμε κάνει, τώρα απλώς μάθαμε πως ονομάζεται.

Μερικές φορές, μπορεί το R bombing να γίνει κατά λάθος ή επειδή δεν προλαβαίναμε να απαντήσουμε ή δεν προλάβαιναν να μας απαντήσουν εκείνη τη στιγμή, αυτό όμως κάποια στιγμή ξεκαθαρίζεται. Αντιθέτως το σκόπιμο R bombing, είναι όταν λαμβάνει κάποιος ένα μήνυμα από το άτομο με το οποίο έβγαιναν ραντεβού, το διαβάζει και δεν απαντά ποτέ. Έτσι το αφήνει να αναρωτιέται τι συμβαίνει, που έκανε λάθος, τι φταίει, και πολλά άλλα. Ακόμα κι αν κάποιος άλλαξε γνώμη και θέλει να διακόψει τη σχέση είναι πιο τίμιο και πιο ευγενικό να αποχωρεί δίνοντας μια ειλικρινή εξήγηση και να μην αφήνει τον άλλο να αναρωτιέται γιατί εξαφανίστηκε χωρίς κανένα σεβασμό.

Το R bombing σχετίζεται πολύ με το Ghosting, στο οποίο και πάλι ο ένας από τους δυο εξαφανίζεται ξαφνικά και δίχως εξήγηση από μια σχέση, αλλά η διαφορά τους είναι ότι στο R bombing έχει λάβει ένα μήνυμα το έχει δει και δεν έχει απαντήσει, δηλαδή κάτι εντελώς πρακτικό, ενώ στο ghosting πιθανότατα δεν έχει γίνει προσπάθεια επικοινωνίας από καμια πλευρά, ή έστω δεν έχει γίνει γνωστό αν το μήνυμα που εστάλη διαβάστηκε.