Κάθε εμπειρία στη ζωή μας μάς βοηθά να γίνουμε καλύτεροι, να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και για όσα μπορούμε να ανεχτούμε στις σχέσεις και τις συναναστροφές μας.

Είτε είναι το τέλος μιας επαγγελματικής συνεργασίας είτε το τέλος μιας ερωτικής σχέσης, πάντα -ακόμα και να δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε από την αρχή- βγαίνουμε σοφότερες και πιο δυνατές για μελλοντικές αντίστοιχες καταστάσεις. Όπως αυτή η γυναίκα που γράφει στο yourtango.com τι αποκόμισε από έναν αρραβώνα, τον οποίο διέλυσε και πώς πλέον μπορεί να είναι πιο σίγουρη για τις επιλογές που κάνει στις σχέσεις της.

«Αρραβωνιάστηκα όταν ήμουν 21. Τα είχαμε περίπου έναν χρόνο και ελάχιστους μήνες πριν από τον γάμο, τα διέλυσα όλα. Γιατί; Επειδή κατάλαβα ότι δεν ταιριάζαμε. Επειδή ήμασταν νέοι και δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε τις διαφορές μας, αλλά ούτε και τους εαυτούς μας. Επειδή δεν αντιλαμβανόμουν ότι ορισμένες συμπεριφορές, τελικά, δεν ήταν φυσιολογικές ούτε τις δέχονταν όλοι.

Ήταν μια δυναμική και άκρως διδακτική εμπειρία, η οποία με βοήθησε να αξιολογήσω καλύτερα τα όσα πίστευα πως ξέρω για τις σχέσεις και τους άντρες. Πλέον, είμαι σε θέση να αφοσιωθώ σε μία σχέση, η οποία μπορεί να είναι διασκεδαστική, τρυφερή και να έχει τα πάνω και τα κάτω της. Διέλυσα έναν αρραβώνα, ώστε να μην χρειαστεί να το κάνετε εσείς.

Τι έμαθα για τους άντρες αφού χώρισα με τον αρραβωνιαστικό μου

1. Οι άντρες πρέπει να λατρεύουν τη σύντροφό τους

Στην κυριολεξία. Να τη λατρεύουν. Δεν είναι υπερβολή. Και με αυτό εννοώ ότι ένας άντρας θα πρέπει να είναι εκεί για τη σύντροφό του, να τη βοηθά, να της παρέχει σιγουριά. Να εκπληρώνει κάθε ανάγκη της. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Πρέπει να λατρεύετε ο ένας τον άλλο. Όταν το αντιληφθείτε, θα καταλάβετε ότι αξίζετε πραγματική αγάπη και εκτίμηση. Μάλιστα, θα σας επιτρέψει (και σε εσάς και στον άντρα σας) να είστε ευάλωτοι και να δείχνετε τα όσα νιώθετε. Να μιλάτε για αυτά, να είστε ανοιχτοί ο ένας με τον άλλο, ακόμα και αν η γενική πεποίθηση θέλει τους άνδρες σκληρούς και καθόλου ευαίσθητους.

2. Οι άντρες αποζητούν την αγάπη και την αποδοχή

Και ποιος δεν το κάνει, θα μου πείτε. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η κουλτούρα μας αναγνωρίζει τους άντρες μόνο όταν δεν επενδύουν σε ρομαντικές σχέσεις και είναι απόμακροι. Αυτό, όμως, απέχει από την πραγματικότητα. Όταν ένας άνδρας “αφήνεται” στον έρωτα και την αγάπη τότε μπορεί να γίνει απίστευτα δοτικός στα άτομα που αγαπά. Και όταν εμείς τον αποδεχόμαστε όπως είναι και τον αντιμετωπίζουμε με θαυμασμό και αναγνώριση τότε και εκείνος νιώθει καλύτερα, είναι πιο σίγουρος για τον εαυτό του και επενδύει περισσότερα στη σχέση. Σκεφτείτε και τον εαυτό σας. Αν δεν ακούτε όμορφα λόγια, αν δεν αναγνωρίζουν την αξία σας, αν δεν σας θαυμάζουν στη σχέση, αποκαρδιώνεστε και νιώθετε ανεπαρκής στη σχέση, έτσι δεν είναι;

3. Οι άντρες δεν θέλουν σεξ όλη την ώρα

Αυτή η αντίληψη μου είχε γίνει συνείδηση σχεδόν. Έτσι όταν οι άντρες που έβγαινα δεν ήθελαν κάθε ημέρα σεξ (μερικοί δεν ήθελαν καν κάθε εβδομάδα) κατηγορούσα τον εαυτό μου. Έλεγα πως δεν είμαι αρκετά σέξι ή ποθητή. Θεωρούσα πως έκανα κάτι λάθος και η σχέση μου αποτύγχανε. Νομίζω πως πολλές και πολλοί έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα. Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως οι άντρες θέλουν σεξ, το θέλουν τώρα και όλη την ώρα. Μαντέψτε! Αυτό δεν είναι αλήθεια. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν έχει να κάνει με εσάς – είναι απλώς η πραγματικότητα.

4. Οι άντρες είναι απίστευτοι

Εξαιτίας ορισμένων shows, περιοδικών, αναρτήσεων σε social media, ταινιών, αστείων ή κοινωνικών πεποιθήσεων πολλοί από τους άντρες εκεί έξω πιστεύουν πως δεν μπορούν να προσεγγίσουν γυναίκες από μόνοι τους. Φοβούνται, διστάζουν ή ακόμα και βαριούνται. Αρκετοί είναι, επίσης, εκείνοι που θεωρούν πως δεν αξίζουν, επειδή δεν έχουν καλοπληρωμένη δουλειά, καλό αυτοκίνητο ή πολύ γυμνασμένο σώμα, για να προσελκύσουν ένα πιθανό ταίρι. Κι όμως, σας έχω νέα. Οι άντρες είναι υπέροχοι και έχουν τόσα πολλά να δώσουν. Αρκεί να τους αγαπήσουμε και να τους εκτιμήσουμε όπως είναι».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below