Τα σεξουαλικά όργανα του ανθρώπου λειτουργούν ορισμένες φορές με δική τους βούληση. Ακόμα κι όταν εγκέφαλός μας δίνει μια συγκεκριμένη εντολή, εκείνα μοιάζουν να… πηγαίνουν διακοπές.

Συνήθως, αυτό συμβαίνει σε πιο προσωπικές στιγμές και φαίνεται περισσότερο όταν εκείνος που αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι ο άντρας.
Ο Tari Mannello, σύμβουλος σχέσεων και σεξουαλικής ζωής, τονίζει πως σχεδόν τα πάντα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική απόδοση ενός άντρα. Από κάτι που συνέβη εκείνη τη στιγμή μέχρι κάτι που τον απασχολεί ημέρες.

Οι διάφορες σκέψεις, η αλλαγή στάσης, κάποια μυρωδιά ή και κάποια φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να αποτελέσουν αφορμές για να χαθεί η στύση ενός άντρα ή να μην υπάρξει καν. «Ακόμα και με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση του κόσμου, ορισμένοι άντρες δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους σε αυτό το θέμα».

Τι μπορεί να συμβαίνει και δεν μπορεί να αποδώσει σεξουαλικά ένας άντρας;

Το άγχος της απόδοσης

Όπως θα έλεγαν και οι ηθοποιοί «το άγχος της σκηνής». Αν ο άντρας βιώνει στρες ή έντονο ενθουσιασμό, μια στύση με διάρκεια δεν είναι πολύ πιθανή. «Ίσως το ταίρι τους να είναι πιο έμπειρο ή πιο ενθουσιώδες στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να τους κάνει να νιώθουν κατώτεροι. Ίσως πάλι, ένας άντρας να αγχώνεται επειδή θεωρεί τη σύντροφό του πάρα πολύ όμορφη και σέξι και πιστεύει πως δεν μπορεί να την ευχαριστήσει. Όποια κι αν είναι η αιτία του άγχους, με αυτή την ψυχολογία είναι δύσκολο να λειτουργήσει σωστά», λέει ο ειδικός.

Η κατανάλωση αλκοόλ

Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Στην ουσία «μουδιάζει» το μυαλό μας και κατά συνέπεια και το πώς λειτουργεί ο οργανισμός μας. Όσο όμορφα και αισθησιακά κι αν νιώθεις, όσο σέξι κι αν είναι τα εσώρουχά σου, όσο κι αν τον έχεις «ανεβάσει», τα σφηνάκια και τα πολλά ποτά δεν θα βοηθήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτική και χαλαρωτική, η υπερβολή, όμως, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η θεραπευτική αγωγή

Φάρμακα τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους ή της κατάθλιψης, διουρητικά ή χάπια για την πίεση, αντισταμηνικά, φάρμακα για την καρδιά και διάφορα άλλα φάρμακα βρίσκονται στη λίστα των γιατρών με όσα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανδρική στύση, όπως ακριβώς και τα ήπια ή πιο σκληρά ναρκωτικά (τα οποία είναι και απαγορευμένα).

Διάφορα θέματα υγείας

Όπως αντιλήφθηκες και από το πιο πάνω σημείο, καρδιολογικές και νευρολογικές ασθένειες, η διαταραχή άγχους και η κατάθλιψη είναι μερικές μόνο από τις ιατρικές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο ενός ατόμου.

Η έλλειψη διάθεσης

«Οι άνδρες που έχουν πάντα όρεξη για σεξ και μπορούν να αποδώσουν δεν είναι πάρα πολλοί», ισχυρίζεται ο Mannello στο elitedaily. «Το σεξ είναι καλό μόνο όταν και οι δύο το απολαμβάνουν και το θέλουν πραγματικά και οι άνδρες δεν θέλουν πάντα να κάνουν σεξ». Αν και ορισμένα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, τον διαψεύδουν, η αλήθεια είναι ότι η σεξουαλική επαφή είναι απολαυστική όταν και τα δύο μέλη του ζευγαριού περνούν καλά. Αν ο άνδρας δεν βρίσκεται σε κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορεί να αποδώσει – όπως ακριβώς και η γυναίκα.

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου δεν αποδίδει στο κρεβάτι, όπως θα θέλατε και οι δύο

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, διατήρησε την ψυχραιμία σου. Απόφυγε τις κατηγορίες προς τον σύντροφό σου, καθώς και την απαθή στάση. Προτίμησε καλύτερα την τρυφερότητα και προσπάθησε να ευχαριστηθείς χρησιμοποιώντας άλλα μέρη του σώματος (διάβασε εδώ πώς θα έρθεις σε οργασμό χωρίς διείσδυση). Συζήτησε ήρεμα μαζί του και αναλύστε τι μπορεί να συμβαίνει. Στα ιατρικά θέματα, ζήτα πάντα συμβουλή γιατρού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below