Να ξεκαθαρίσουμε ότι το ωραίο και το θαυμάζουμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά για μισό λεπτό, όλα πρέπει να γίνονται σωστά, με τρόπο κι αν μη τι άλλο στην ώρα τους. Αν δηλαδή ο άντρας που μας φλερτάρει δε μας έχει ακόμη κατακτήσει, καλύτερα να μην μας δείξει το όποιο ενδιαφέρον του για κάποια άλλη γυναίκα. Mειώνει  τις πιθανότητες να μας κάνει δικές του και αυξάνει τις πιθανότητες να του πούμε Τhank you, next.

music video beyonce GIF

Έστω λοιπόν ότι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι βρίσκονται στη φάση του φλερτ. Μιλάνε, ανταλλάσουν μηνύματα και σιγά σιγά γνωρίζονται. Εκείνη δεν έχει ενδώσει ακόμη κι αυτός τη διεκδικεί. Αν τότε λοιπόν, είτε επειδή θέλει να την κάνει να ζηλέψει, είτε επειδή απλά το πιστεύει, αρχίσει να της λέει ότι άλλες γυναίκες είναι ωραίες και μάλιστα χρησιμοποιώντας λέξεις πεζοδρομίου, τότε το πιο πιθανό, είναι εκείνη να τον στείλει να τις βρει. Και πάρα πολύ καλά θα κάνει, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάς άνθρωπέ μου για μια άλλη σε αυτή που υποτίθεται σε ενδιαφέρει. Τι δεν καταλαβαίνεις;

beyonce pat GIF

Κάποτε με φλέρταρε ένα αγόρι το οποίο ενώ προσπαθούσε να με πείσει να βγούμε ραντεβού μου είπε παράλληλα ότι του αρέσει μια άλλη άγνωστη σε εμένα γυναίκα. Τον θεώρησα πραγματικά ηλίθιο και του το είπα ευθέως. Συγκεκριμένα τον ρώτησα, αν περίμενε μετά από αυτή τη δήλωση να του ξαναμιλήσω. Εκείνος με ρώτησε γιατί με ενόχλησε. Εγώ του απάντησα ότι αφ’ ενός δε με ενδιέφερε καθόλου το αν του αρέσει και κάποια άλλη και αφ’ ετέρου από τη στιγμή που το έμαθα, αποφάσισα να φύγω από όλη αυτή την περίπλοκη και άβολη κατάσταση η οποία φάνηκε πολύ λάθος. Επίσης θα μπορούσε να προσπαθήσει να βγει ραντεβού με την άλλη. Με την ευχή μου.

beyonce no GIF

Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το ωραίο, μην αμφιβάλλετε. Σε κάθε ευκαιρία θαυμάζουμε και δίνουμε τα credits μας στις όμορφες γυναίκες, δε χρειάζεται να μας τονίσετε την προτίμησή σας προς εκείνες.  Δε ζηλεύουμε. Αντίθετα αναρωτιόμαστε που πήγαν οι τρόποι σας. Αν θέλετε στην τελική τόσο πολύ να εκφραστείτε πείτε τα στους κολλητούς σας. Είναι πιο συνηθισμένοι και θα σας κοστίσει λιγότερο. Kαι πως θα σας φαινόταν αλήθεια εάν κάναμε εμείς αυτά τα σχόλια σε εσάς για κάποιον άλλον άντρα; Εάν αποθεώναμε έναν τυχαίο τύπο τσαλαπατώντας τον ανδρισμό σας με τα δωδεκάποντά μας;

beyonce middle finger GIF

Το ακριβώς αντίθετο βέβαια ισχύει στις μακροχρόνιες πλέον σχέσεις όπου το ζευγάρι έχει πάρει το χρόνο του και ο ένας γνωρίζει πλέον πολύ καλά τον άλλο και το τι λέει και το πως το εννοεί σε κάθε περίπτωση. Εκεί πραγματικά μπορούμε και πρέπει να δεχθούμε το ότι ο σύντροφός μας θα θαυμάσει το ωραίο και θα ήταν λάθος μας να κάναμε το αντίθετο. Προσωπικά  μάλιστα, θα τον ενθαρρύνω να μου πει τη γνώμη του όταν αντικρύσω μια γυναίκα που αξίζει να σχολιαστεί θετικά, ακόμη κι αν εκείνος δεν μιλήσει πρώτος. Είναι όμως διαφορετικός ο τρόπος.

music video beyonce GIF

Είναι διαφορετικό το background της σχέσης. Είναι ένα κομμάτι σχολιασμού της κοινωνικής καθημερινότητας και όχι μια προσπάθεια κάποιου να σε υποτιμήσει ακριβώς εκείνη τη στιγμή που οφείλει να σε αποθεώσει. Και κρατήστε αυτή την τελευταία φράση ως απόσταγμα του συγκεκριμένου άρθρου. Το πρόβλημα δεν είναι ένας άντρας να εκδηλώσει το θαυμασμό του για μια άλλη γυναίκα ενώ είσαι δίπλα του. Το πρόβλημα είναι το πότε και το πως θα το κάνει. Γιατί όταν πλέον ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου έναν άντρα που σε θεωρεί πραγματικά καλύτερη από κάθε άλλη απλά δε σε νοιάζει να πει μια καλή κουβέντα για οποιαδήποτε άλλη.