Είναι πλέον πασίγνωστο: Η Λένα Ντάναμ δεν νοιάζεται για το τι λένε οι άλλοι. Αυτή η πηγαία αυτοπεποίθηση, ειδικά μπροστά από τις κάμερες, είναι που την κάνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, ατρόμητες και ειλικρινείς καλλιτέχνες της εποχής μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι και άνθρωπος.

View this post on Instagram

Why are there not more pop songs about sunflowers?

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

Σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε ανοικτά για τη μεγαλύτερή της ανασφάλεια: το δέρμα της. Η ηθοποιός, η οποία λέει ότι “είχε συνηθίσει να έχει καθαρή επιδερμίδα” συνειδητοποίησε τι έχασε όταν διαγνώστηκε με ροδόχρους νόσο σε ηλικία 31 ετών. Γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων, η ασθένεια αυτή είναι μία χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια του προσώπου με γενικά χαρακτηριστικά το έντονο ερύθημα και την αγγειακή διαστολή, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

View this post on Instagram

safe

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

Επτά χρόνια που βρίσκομαι στο επίκεντρο της προσοχής σχετικά με τις γυναικείες ατέλειες μπορεί να μην έμοιαζε ότι με ενοχλούσε κάτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα με ανάγκασε να στηριχθώ συναισθηματικά στο μοναδικό στοιχείο συμβατικής ομορφιάς μου: την υπέροχη επιδερμίδα μου”, λέει χαρακτηριστικά. “Μπορούσαν να με κάνουν επισήμανση σε μία φωτογραφία φάλαινας. Μπορούσαν να με φωνάξουν σακούλα με τυρί cottage. Αλλά δεν μπορούσαν να πουν τίποτα για το γεγονός ότι μπορούσα να φάω επτά κομμάτια πίτσας, να πιω ένα μπουκάλι κρασί και να απολαύσω 3/4 ενός κέικ σοκολάτας και η επιδερμίδα μου να δείχνει σαν να έχει φιληθεί από γλυκούς αγγέλους όταν ξύπνησα”.

Για τη Λένα η ακμή στο πρόσωπό της δεν την εκνεύριζε απλά αλλά την έκανε να “ξυπνήσει” και να συνειδητοποιήσει ότι η ταυτότητα και η αυτοπεποίθησή της πήγαζαν από την καθαρότητα της επιδερμίδας της. “Έχω αρχίσει να πιστεύω πως το να μιλάω για τον πόνο αυτό δεν κάνει καλό μόνο σε εμένα, αλλά και στις νεαρές κοπέλες, οι οποίες μπορούν να καταλάβουν ότι όλοι κάποια στιγμή νιώθουμε άσχημα όταν λαμβάνουμε αρνητική προσοχή”, δηλώνει η ηθοποιός.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below