Τις βλέπεις στο σώμα σου και παθαίνεις πανικό, η παρουσία τους όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει αρχικά να ανησυχείς για την υγεία σου. Οι ραγάδες εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση και είναι αποτέλεσμα της απότομης μεταβολής βάρους ή στην περίπτωση μιας εγκυμοσύνης. Σχηματίζονται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, όταν ο συνδετικός ιστός τεντώνεται παραπάνω από το ελαστικό του όριο. Τις συναντάς σε περιοχές όπως η κοιλιά, το στήθος, οι γλουτοί, οι γοφοί, ακόμα και η πλάτη, αλλά είναι κάτι απόλυτα φυσικό, το οποίο ίσως να μην γίνεται να το ελέγξεις πλήρως, όμως σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένες κρέμες, λοσιόν, αλλά και την παρακάτω diy συνταγή περιποίησης για να τις καταπολεμήσεις και να κάνεις την παρουσία τους λιγότερο αισθητή.

Η συγκεκριμένη συνταγή βασίζεται σε ένα πολύτιμο έλαιο του αβοκάντο, το οποίο προωθεί την ελαστικότητα του δέρματος. Περιέχει βιταμίνες, όπως A, D και E, οι οποίες το βοηθούν να διορθώσει τις βλάβες του, δρώντας επουλωτικά. Επίσης, το έλαιο αβοκάντο είναι πλούσια πηγή Ω -3 λιπαρών οξέων τα οποία δρουν αντιγηραντικά. Τα άλλα δύο συστατικά της diy συνταγής είναι το έλαιο χαμομηλιού και το έλαιο λεβάντας, που αφήνουν το δέρμα απαλό σαν μετάξι και του χαρίζουν ένα ντελικάτο άρωμα.

Θα χρειαστείς 7 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο και 5 σταγόνες από τα δύο άλλα έλαια. Ανακάτεψε καλά σε καθαρό μπολ και στη συνέχεια, κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που έχουν εμφανιστεί ραγάδες. Ιδανικά εφάρμοσε το mix μετά από ένα ζεστό μπάνιο, σε στεγνό δέρμα. Καλό θα ήταν να επαναλάβεις τη διαδικασία δύο φορές τη μέρα. Το mix που περισσεύει μπορείς να το φυλάξεις για επόμενη χρήση.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below