Στο βασιλικό παρεκκλήσι Royal Chapel of All Saint’s, στο κάστρο του Ουίνδσορ, παντρεύτηκαν το πρωί της Παρασκευής η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο αγαπημένος της Edoardo Mapelli Mozzi. Το μυστήριο έγινε σε στενό κύκλο με παρόντες τους γονείς της νύφης, Andrew και Sara Ferguson.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια από την τελετή η γιαγιά και ο παππούς της νύφης, η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, που από τα μέσα Μαρτίου βρίσκονται σε απομόνωση στο κάστρο του Ουίνδσορ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το μυστήριο τελέστηκε στις 11 το πρωί με την παρουσία 20 καλεσμένων και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η 31χρονη πριγκίπισσα και ο  36χρονος μεγιστάνας του Real Estate είχαν προγραμματίσει να κάνουν ανοικτό γάμο στα τέλη Μαΐου, στο βασιλικό παρεκκλήσι του παλατιού του Αγίου Ιακώβου, στο Λονδίνο. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη και το ερωτευμένο ζευγάρι έκανε μάλιστα κι ένα party για να γιορτάσει την επισημοποίηση της σχέσης του. Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Andrew και τον ιταλικής καταγωγής σύντροφό της να αναβάλλουν το γάμο τους ενώ το παλάτι δεν είχε ανακοινώσει νέα ημερομηνία.

Με την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αποφάσισαν να κάνουν το γάμο τους τώρα παρόλο που έπρεπε να γίνει σε στενό κύκλο αφού στη Βρετανία, εξαιτίας της πανδημίας, επιτρέπονται οι γάμοι με παρόντες μόνο μέχρι 30 καλεσμένους. Δεν ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος που έγινε στην Αγγλία μέσα στην πανδημία αλλά έχει ιδιαίτερη αξία γιατί πρόκειται για την εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η 94χρονη βασίλισσα έλαμπε με ανοιχτό πράσινο σύνολο και ασορτί καπέλο και έδειχνε ευδιάθετη μέσα στο αυτοκίνητο που την μετέφερε στο Royal Lodge, την κατοικία του δούκα και της δούκισσας του Γιορκ, πολύ κοντά στο κάστρο του Ουίνδσορ.

View this post on Instagram

Arise, Captain Sir Thomas Moore!‬ ‪Today The Queen conferred the Honour of Knighthood on Captain Tom Moore at an Investiture at Windsor Castle. ‪In April, #WW2 veteran, Captain Sir Tom Moore embarked on 100 laps of his garden with the aim to raise £1,000 for @NHSCharities and has now raised over £32 million for the #NHS, and inspired so many people along the way. ‬ ‪Today Captain Sir Tom Moore’s incredible fundraising achievements are recognised with a Knighthood.‬ The Queen awarded Captain Sir Tom Moore with his insignia of Knight Bachelor, after knighting him with the sword that belonged to her father, King George VI. ‪Swipe ⬅️ 📷 Captain Sir Tom Moore standing proudly with his family in the Quadrangle of Windsor Castle, following his Investiture ceremony.‬ ‪Congratulations Captain Sir Tom Moore 👏🎖

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below