Η Emily in Paris έγινε για ακόμα μια φορά talk of the town σε διαδικτυακές συζητήσεις και αυτή τη φορά όχι για την ανανέωση της cult σειράς για τη δεύτερη σεζόν, ούτε για τα εντυπωσιακά outfits που επέλεξε η Emily Cooper κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη γαλλική πρωτεύουσα. Η αφορμή των δημιουργικών και χιουρμοριστικών συζήτησεων ήταν η AW20 συλλογή του οίκου Moschino. Ο ιταλικός κολοσσός της pop κουλτούρας δίνει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς αγοραστές του, να προσεγγίσουν τo στερεοτυπικό status ενός “αμερικανικού κοριτσιού που ζει στο Παρίσι” με έναν παράξενο τρόπο.

Νωρίτερα φέτος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Moschino, Jeremy Scott παρουσίασε τη συλλογή AW20 στο Μιλάνο εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση και τη Μαρία Αντουανέτ. Απερίστροφα, φανατικά Αμερικανός και cool προς μίμηση, ο Jeremy Scott ​​δημιούργησε ένα εντυπωσιακό συνονθύλευμα με πολύπλοκες εκσυγχρονισμένες αναφορές από παρελθόν. Τα μοντέλα “όργωσαν” την παρασέλα φορώντας παραδοσιακούς βικτωριανούς κορσέδες με δαντέλες, σατέν over-the-knee μπότες, φαρδιές φούστες και oversized φούτερ με υπερβολική επένδυση στους γοφούς. Αυτή η ωδή στη σύγχρονη revolution εξισορροπείται με baguette και croissant bags!

Οι clutch bags, οι οποίες θυμίζουν τεράστια χρυσαφένια κρουασάν, μαζί με τις τσάντες σε μέγεθος και όψη μπαγκέτας δημιούργησαν αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο για την τιμή, όσο και για την – εντυπωσιακή κατα τ’ άλλα – ιδέα.

Το Twitter λειτούργησε για ακόμα μια φορά ως ένα μέσο για open-discussion, όπου οι χρήστες τοποθέτησαν τη δημιουργικότητα και την απόψή τους για τα “επαναστατικα” αξεσουάρ στην πρώτη σειρά.

«758 £ για να μοιάζεις σαν να κρατάς ένα μετρό; Είναι κάποιο αστείο;» έγραψε μια χρήστης του Twitter σε ένα tweet που απέσπασε πάνω από 1.6K likes. «Η μεγαλύτερη απάτη ~ σώστε τον εαυτό σας και τα 757,15 £», έγραφε ένα άλλο tweet, αναβάζοντας παράλληλα μια φωτογραφία από αληθινά ρολάκια ψωμιού. «Έτσι τα περιστέρια μπορούν να μου επιτεθούν, όχι ευχαριστώ», είπε ένας άλλος.

Άλλοι, ωστόσο, λάτρεψαν την ιδέα. «Ποτέ δεν ήθελα τίποτα περισσότερο από μια moschino τσάντα σε σχήμα κρουασάν, omg», έγραψε μια άλλη χρήστης. “Την επόμενη φορά που θα είμαι στο Παρίσι θα χρησιμοποιήσω αυτήν την τσάντα”, είπε κάποιος άλλος.

Φυσικά υπήρχαν πολλά tweets και άλλα χλευαστικά σχόλια για την ιδέα αυτή, τύπου: «Αν κάποιος το αγοράσει, ξέρει ότι πήρε ψωμί» ή “Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: ότι ο άνθρωποι αγοράzουν αυτή την τσάντα ή ότι εγώ δεν έχω τα χρήματα να αγοράσω μια baguette bag;“, ανάφερε ένας άλλος.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below