H άρση του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αφορά μόνο παμπ και εστιατόρια. Η δούκισσα του Cambridge υπενθύμισε στο κοινό ότι αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί επίσης την επανέναρξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων με μια επίσκεψη στο Μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου την Τετάρτη.

Η Kate, η βασιλική προστάτιδα του μουσείου από το 2018, περιηγήθηκε σε δύο νέες εκθέσεις. Για την περίσταση φόρεσε ένα κόκκινο ταρτάν φόρεμα από την Alessandra Rich, μαύρες γόβες Jennifer Chamandi και μια μαύρη τσάντα-φάκελο. Το φόρεμα, είχε έναν κομψό γιακά, όγκο στους ώμους, χαμηλή μέση και πλισέ φούστα ενώ είναι η τελευταία προσθήκη στη συλλογή της Kate από φορέματα της Alessandra Rich.

Getty Images

Η ειδικότητα της Rich στα κομψά φορέματα με μια μοντέρνα πινελιά ταιριάζει στις ανάγκες της Kate για επίσημες εκδηλώσεις. Όλα μοιράζονται μια παρόμοια, σιλουέτα – μακριά μανίκια, γιακάδες, ένα μεσαίο μηκος – και όλα θυμίζουν σχέδια που φορούσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Diana.

Η πρώτη Alessandra Rich εμφάνιση της Kate ήταν ένα μπλε φόρεμα με μικρά πουά, λευκό γιακά και μανσέτες που φόρεσε για πρώτη φορά στις φωτογραφίες των 70ων γενεθλίων του πρίγκιπα Κάρολου και το σχέδιό του ήταν εντυπωσιακά παρόμοιο με ένα πουά φόρεμα που φορούσε η Diana τη δεκαετία του ’80.

Getty Images

Το φόρεμα που φόρεσε χθες στο V&A, με το ταρτάν μοτίβο, θυμίζει ένα άλλο look που είχε επιλέξει η Dianaγια μια επίσκεψη στο Swindon το 1985. Επίσης είχε φορέσει ένα άλλο πουά σχέδιο σε κόκκινο χρώμα για μια εμφάνιση στο A Berry Royal Christmas με τη Mary Berry το 2019, το οποίο έφερνε στο νου το φόρεμα φορούσε η της Diana στο γάμο του Nicholas Soames το 1981.

Getty Images

Και όλο αυτό μάλλον είναι σκόπιμο: Η Rich ανέφερε κάποτε σε συνέντευξή της ότι η πριγκίπισσα είναι μία από τις μούσες της. «Έχω μελετήσει πρόσωπα της ιστορίας, όπως η πριγκίπισσα Diana, και θέλω να ενσωματώσω αυτό το πνεύμα στην γυναίκα Alessandra Rich», είχε δηλώσει το 2020.

Getty Images

Η Rich έχει χρησιμποιήσει αναφορές και από άλλα βασιλικά πρόσωπα σε προηγούμενες συλλογές της, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Margharet, -πάντα όμως επιστρέφει στην Diana. Έχει πει μάλιστα ότι η αγαπημένη της εμφάνιση ήταν με το πράσινο Catherine Walker φόρεμα το οποίο φορούσε η πριγκίπισσα στη Σαουδική Αραβία, το 1986, καθώς «αντιπροσωπεύει τη στιγμή που η Diana μετατράπηκε σε style icon. Είναι συντηρητική και λαμπερή ταυτόχρονα. ”

Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να ειπωθεί και για την νύφη της, Kate Middleton.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below