Όταν ήμουν 16 έβαψα πρώτη φορά τα μαλλιά μου. Το μακρινό 2004 ήταν τάση οι διχρωμίες και εγώ αποφάσισα να επισκεφθώ ένα κομμωτήριο για να ανοίξω το κάτω μέρος των καστανών μαλλιών μου. Λίγες ώρες μετά το ραντεβού, τα μαλλιά μου ήταν κατάξανθα και εγώ έκλαιγα με λυγμούς (καμία ψυχραιμία) στο σπίτι, ώσπου επέστρεψα στο ίδιο κομμωτήριο για να τα βάψουν ξανά καστανά.

Fast forward μερικά χρόνια αργότερα, με εμένα να βρίσκω καλή ιδέα να υιοθετήσω μία ελαφρώς πιο ανοιχτή καστανή, σχεδόν μελί απόχρωση, αυτή τη φορά σε όλο το μήκος των μαλλιών μου. Καλά μαντέψατε, η ψυχραιμία μου στα 20 δεν είχε βελτιωθεί ιδιαίτερα και εγώ έκλαιγα λίγο κάθε φορά που κοίταζα τα μελί, ελαφρώς πορτοκαλί μαλλιά μου στον καθρέπτη. Η λύση ήρθε με μία καστανή βαφή που εφάρμοσα μόνη μου, η οποία έκανε τα μαλλιά μου μαύρα (το κλάμα μειώθηκε σε ένα αξιοπρεπές 20%). Τους επόμενους μήνες επαναλάμβανα τη βαφή στα σημεία που εμφανιζόταν ξανά η ανοιχτή βάση, αφήνοντας τη ρίζα μου άθικτη και κουρευόμουν πιο συχνά από όσο θα ήθελα.

Εν τέλει τα μαλλιά μου είχαν ξανά το φυσικό καστανό τους σε όλο το μήκος και εγώ ορκίστηκα να μην ξαναβάλω βαφή στο κεφάλι μου. Φυσικά και δελεαζόμουν από φωτογραφίες που έβλεπα στο pinterest και το instagram. Φυσικά και έμπαινα σε σκέψεις. Αλλά κατάφερα να μείνω μακριά από τις αλλαγές στο χρώμα και να πειραματιστώ περισσότερο με τα κουρέματα (σε αυτό το σημείο να σας πω πως έχω ορκιστεί να μην ξανακάνω αφέλειες).

Όλο αυτό άλλαξε όταν έμαθα για το πρωτόκολλο Metal Detox της L’Oréal Professionnel Paris. Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτή η ονομασία με τις αλλαγές στο χρώμα μαλλιών; Έχει και επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω.

Η εντελώς λάθος για εμένα αποχρώσεις του παρελθόντος ήταν ο ένας λόγος που με έκανε να αποφεύγω τις βαφές. Ο άλλος είχε να κάνει με το γεγονός πως η τρίχα μου είναι λεπτή και ευαίσθητη, με αποτέλεσμα κάθε τεχνική επεξεργασία να την ταλαιπωρεί και φθείρει.

Εδώ έρχεται η L’Oréal Professionnel Paris με τη σειρά Metal Detox να δώσει λύση και στους δύο μου προβληματισμούς. Το πρωτόκολλο τριών βημάτων στο κομμωτήριο εγγυάται επαγγελματικό αποτέλεσμα στη βαφή, στο balayage και στο ξάνοιγμα για έως και 87% λιγότερο σπάσιμο και 100% αξιόπιστο αποτέλεσμα χρώματος.

Πρόκειται για μία ουσιαστική λύση σε ένα πρόβλημα που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε επιχειρήσει να δώσει. Λειτουργεί αποτοξινώνοντας τα μαλλιά από τα μεταλλικά στοιχεία που προσκολλούνται πάνω στην τρίχα, καθώς και στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται μόνο από επαγγελματίες του είδους, γεγονός που εγγυάται το σωστό, επαγγελματικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά η θεραπεία συνεχίζεται και στο σπίτι με τη χρήση του σαμπουάν και της μάσκας Metal Detox. 

Κάπως έτσι κατέληξα στο κομμωτήριο του Θάνου Κατσούγιαννη στην Κυψέλη, περίπου 10 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έβαψα τα μαλλιά μου για να δοκιμάσω τη σειρά και να τολμήσω ένα -απλό για άλλους, δύσκολο για εμένα – balayage.

Η συνέχεια επί της οθόνης!

 

Βίντεο: Αμαλία Κωβαίου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below