Για τη δεύτερη μέρα της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ο οίκος Dior παρέδωσε τη σκυτάλη στη Chanel, που γέμισε τον χώρο του ιππικού κέντρου Étrier de Paris με τις νέες couture δημιουργίες της. Όλα τα κομμάτια της συλλογής έμοιαζαν να αντλούν έμπνευση από τις γραμμές και τις δυναμικές σιλουέτες που σχεδίαζε η Mademoiselle Chanel τη δεκαετία του ‘30. «Σ’ αυτή τη νέα συλλογή, υπάρχουν κοστούμια και μάξι φορέματα όπως ακριβώς τα είχε οραματιστεί και η Mademoiselle Chanel το 1930:  εφαρμοστά στο σώμα αν και εδώ έχουν πιο στιβαρούς ώμους και πλισέ φορέματα όπως για παράδειγμα το νυφικό φόρεμα», δήλωσε η Virginie Viard στο σημείωμα που συνοδεύει την παρουσίαση της συλλογής.

«Φαντάστηκα το show υψηλής ραπτικής για τη σεζόν F/W 22-23 ως τη συνέχεια του προηγούμενου, αφήνοντας φυσικά επιπλέον χώρο για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς. Το γκρουπ των καλλιτεχνών που με περιβάλουν, μεταξύ των οποίων ο Xavier Veilhan, o Sebastien Tellier, η Charlotte Casiranghi μαζί με τον Pharrell Williams και το μοντέλο Vivienne Rohner, το επέτρεψε αυτό», συνέχισε. Όλοι θυμόμαστε τα υπερμεγέθη αγάλματα και τις πρωτοποριακές δημιουργίες του Xavier Veilhan από το show υψηλής ραπτικής του οίκου για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Αυτή τη φορά o σύγχρονος καλλιτέχνης γέμισε τον χώρο που διεξήχθη η επίδειξη με οπτικές ψευδαισθήσεις και γεωμετρικές λεπτομέρειες στους τοίχους και στη μεγάλη οθόνη, όπου εμφανίστηκε στην αρχή του show ο Pharrell Williams παίζοντας ντραμς.

imaxtree.com
imaxtree.com

Η κυριαρχία του tweed ήταν αδιαμφισβήτητη, καθώς παραπάνω από τα μισά σύνολα της συλλογής ήταν φτιαγμένα από το υλικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν του οίκου. Προς το τέλος της επίδειξης έκαναν την εμφάνισή τους και μερικές τούλινες ογκώδεις φούστες, οι οποίες συνδυάστηκαν με υφασμάτινα τοπ με τιράντες, ενώ εντοπίσαμε κι ένα βελούδινο tuxedo με μοντέρνο χαρακτήρα, το οποίο φορέθηκε σκέτο με μια χρυσή αγκράφα για κούμπωμα.

imaxtree.com
imaxtree.com

Τα μακριά μήκη, τα έντονα χρώματα και τα γυναικεία κοστούμια ήταν μερικές από τις πιο hot προτάσεις της Chanel για την επόμενη σεζόν. Λατρέψαμε το πρώτο look με το εντυπωσιακό πράσινο skirt suit, όπως και την ματζέντα ολόσωμη φόρμα που ήρθε με ασορτί τζάκετ και λεπτομέρειες με πλεξούδες από μαλλί. Τα λαμπερά διαμαντένια κοσμήματα της επετειακής Haute Joaillerie 1932 συλλογής, που αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη και μοναδική “Bijoux de Diamants” συλλογής που σχεδιάστηκε δια χειρός της Coco Chanel το 1932, ταίριαξαν μοναδικά με τις αέρινες βραδινές τουαλέτες.

imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com

Οι μαύρες καουμπόικες μπότες που ολοκλήρωσαν τα περισσότερα σύνολα χάρισαν έναν daywear άερα στις couture δημιουργίες και έγιναν η τάση που θα υιοθετήσουμε σίγουρα τον χειμώνα. Στα μαλλιά είδαμε βελουτέ φιόγκους και μεγάλα tweed καπέλα, ενώ οι πιο glam προτάσεις της σχεδιάστριας Virginie Viard διακοσμήθηκαν με φλοράλ σχέδια από ασημοκλωστή.

imaxtree.com

Για το φινάλε του show, τo μοντέλο Jill Kortleve περπάτησε στην πασαρέλα μέσα σ’ ένα ολόλευκο στράπλες φόρεμα, μαύρα γοβάκια, ένα φιόγκο στα μαλλιά και μια εσάρπα με κεντημένα λουλούδια και κρόσσια στο κάτω μέρος.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below