Είναι μια από τις περιπτώσεις που αναρωτιέσαι: «Μα καλά, τι ακριβώς είχε στο μυαλό του;». Ο λόγος για την επιλογή του πρίγκιπα Harry, στα 20 χρόνια του, να πάει σε πάρτι μεταμφιεσμένων με στολή στρατιώτη Ναζί. Εκείνη η φωτογραφία, φυσικά, το 2005, είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Μιλώντας ανοιχτά για το περιστατικό στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan», που μόλις έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα, ο ίδιος το χαρακτήρισε «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου», για το οποίο αργότερα «ένιωσα μεγάλη ντροπή».

«Το μόνο που ήθελα ήταν να επανορθώσω» πρόσθεσε ο 38χρονος σήμερα πρίγκιπας Harry, εξηγώντας ότι, κατά τα φαινόμενα σε μια προσπάθεια εξιλέωσης, ταξίδεψε στο Βερολίνο για να μιλήσει με έναν επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος.

Photo by Stephen Chernin/Getty Images

Μίλησε επίσης για τις «υποσυνείδητες προκαταλήψεις» στην οικογένειά του, λέγοντας ότι: «Από τη στιγμή που τις αναγνωρίζεις μέσα σου, οφείλεις να επανορθώσεις. Είναι θέμα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και διαρκούς προσπάθειας για όλους – και για εμένα».

Να θυμίσουμε ότι είχε φορέσει την επίμαχη στολή σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων που διοργάνωνε ένας φίλος του, τον Ιανουάριο του 2005. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα από το γεγονός ότι σε δύο εβδομάδες ήταν η 60η επέτειος από την απελευθέρωση του Άουσβιτς. Εκείνη την εποχή, ο Harry είχε απολογηθεί με την εξής δήλωση: «Λυπάμαι αν προσέβαλα ή έκανα κάποιον να νιώσει αμηχανία. Ήταν μια κακή επιλογή μεταμφίεσης και ζητώ συγγνώμη».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below