Ο «Κύκλος των χαμένων ποιητών» έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Βρετάνια και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς των συντελεστών. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η κόρη του πρωταγωνιστή, Άκη Σακελλαρίου, Σμαράγδα, με την οποία ο αγαπημένος ηθοποιός πόζαρε αγκαλιά, στο φωτογραφικό φακό, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση. Ο Άκης Σακελλαρίου έχει ένα ακόμα παιδί, τον Ορέστη, από το γάμο του με τη διακοσμήτρια Τίνα Βασιλικού, αλλά γενικά αποφεύγει να εκθέτει την προσωπική ζωή του.

Για τον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών»

Ο «Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν είναι ευρέως γνωστός ως η ταινία που έγραψε ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουάιρ. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Marie Claire ο Άκης Σακελλαρίου, που υποδύεται τον εμπνευστικό καθηγητή (στην ταινία τον υποδυόταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς) είχε πει: «Είναι ένα εξαιρετικό καστ, με τον Τάσο Χαλκιά, τον Σπύρο Τσεκούρα και δώδεκα εξαιρετικούς νέους, πολυτάλαντους ηθοποιούς. Εγώ έχω τον ρόλο του Καθηγητή Κίτινγκ.

«Όταν γυρίστηκε και παίχτηκε, τέλη του ‘80, αρχές του ‘90, τα πράγματα ήταν ακόμα αρκετά συντηρητικά, τα παιδιά καταπιέζονταν ακόμα από τις κοινωνικές συμβάσεις και τα οικογενειακά θέλω».

»Το θέατρο είναι ένα άλλο μέσο από το σινεμά και ο ρόλος έχει τέτοια δυναμική, που δεν προσπαθείς να μιμηθείς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Η ταινία ήταν τρομερά ρηξικέλευθη για την εποχή της και πολλοί ακόμα ηθοποιοί ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από αυτήν. Αναφέρεται στη δεκαετία του 1960 αλλά όταν γυρίστηκε και παίχτηκε, τέλη του ‘80, αρχές του ‘90, τα πράγματα ήταν ακόμα αρκετά συντηρητικά, τα παιδιά καταπιέζονταν ακόμα από τις κοινωνικές συμβάσεις και τα οικογενειακά θέλω. Τώρα δεν είναι έτσι, δηλαδή οι σημερινές νέες γενιές ακολουθούν πολύ περισσότερο το Carpe Diem [«άδραξε τη μέρα», μία φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Καθηγητή Κίτινγκ]. Νομίζω ότι τουλάχιστον όσον αφορά αυτές τις αξίες, ο κόσμος μας έχει αρχίσει να μετατοπίζεται θετικά».

Δείτε τη νέα εμφάνιση του Άκη Σακελλαρίου με την κόρη του, Σμαράγδα:

NDP

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below