Η Jessica Alba χρησιμοποίησε το Instagram για να εκφράσει την αγάπη της για τις μεσογειακές γεύσεις, ετοιμάζοντας ένα πεντανόστιμο γεύμα εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, που έχει κερδίσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Στο βίντεο που ανέβασε στα Instagram Reels, η Alba ακολουθεί συνταγή της δημοφιλούς food creator @kalefornia_kravings, φτιάχνοντας ζουμερά κεφτεδάκια από γαλοπούλα, σπιτικό τζατζίκι και μία δροσερή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι και φέτα — όλα από την άνεση της κουζίνας της.
Φορώντας ένα denim παντελόνι, ένα λευκό T-shirt και μια απλή ποδιά αναμειγνύει κιμά γαλοπούλας με μπαχαρικά όπως ρίγανη, άνηθο, κύμινο και άφθονο σκόρδο, πριν προσθέσει θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι. Τα κεφτεδάκια πλάθονται και ψήνονται μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τα συνοδεύει με τζατζίκι από ελληνικό γιαούρτι, τριμμένο αγγούρι, φρέσκο άνηθο και χυμό λεμονιού, το οποίο φτιάχνει μόνη της και ολοκληρώνει το πιάτο με μια κλασική σαλάτα ντομάτα-αγγούρι-φέτα, φέρνοντας μια αυθεντική γεύση Ελλάδας στην κουζίνα της στην Καλιφόρνια.
«Στο μενού: Κεφτεδάκια ελληνικής έμπνευσης με σπιτικό τζατζίκι και σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι και φέτα 😋», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο η Alba.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα υλικά που χρησιμοποιήσε
Για τα κεφτεδάκια:
- Περίπου 450 γρ. κιμάς γαλοπούλας
- ¼ φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- ¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- ¼ φλ. τσαγιού φέτα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερός άνηθος
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για το τζατζίκι:
- 1 φλ. τσαγιού ελληνικό γιαούρτι
- 2 αγγουράκια μικρά, τριμμένα
- 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος (ή 1 κ.γ. ξερός)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Η επιτυχία του video
Η ανάρτηση συγκέντρωσε γρήγορα πολλά σχόλια και αντιδράσεις, με θαυμαστές να επαινούν το απλό και προσιτό μαγειρικό στυλ της ηθοποιού και την αγάπη της για φρέσκα, υγιεινά υλικά. Η προσέγγισή της στις ελληνικές γεύσεις εντάσσεται σε μια ευρύτερη τάση, όπου διάσημοι αγκαλιάζουν την μεσογειακή κουζίνα για την ισορροπία, τη νοστιμιά και τα οφέλη της για την υγεία. Μάλιστα, η Jessica Alba που βρέθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στη χώρα μας, λίγο πριν ανακοινωθεί το διαζύγιό της με τον Cash Warren, δοκίμασε πολλές μεσογειακές γεύσεις στα νησιά που επισκέφθηκε, όπως τη Μύκονο.
Instagram.com/@jessicaalba