Η Γωγώ Μαστροκώστα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών, μετά την πολυετή μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, είχε διαγνωστεί μόλις δύο ημέρες μετά τη γέννα της κόρης της, Βικτώριας Δέλλα, που απέκτησε με τον σύζυγό της, τον πρώην ποδοσφαιριστή Τραϊανό Δέλλα.
Έκτοτε είχε συνδράμει δεκάδες γυναίκες στην προσπάθειά τους να πολεμήσουν την ασθένεια, ενώ δεν έχανε ποτέ την αισιοδοξία της και τη λαχτάρα να ζήσει την κάθε στιγμή της ζωής. Λίγα χρόνια πριν, η γυμνάστρια και μοντέλο είχε μιλήσει για την εποχή της διάγνωσης, στην εκπομπή DOT και στους δημοσιογράφους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο:
«Θα έλεγα ότι από ένα διάστημα και πέρα δεν άφησα να επηρεάσει τόσο πολύ τη ζωή μου. Και άρχισα και έκανα όλα αυτά τα χαζά πράγματα που μπορεί να έκανα και πριν από αυτό. Γιατί αυτά τα μικρά πράγματα είναι που σε κάνουν να νιώθεις πάλι φυσιολογικός».
«Θα έλεγα ότι από ένα διάστημα και πέρα δεν άφησα να επηρεάσει τόσο πολύ τη ζωή μου. Και άρχισα και έκανα όλα αυτά τα χαζά πράγματα που μπορεί να έκανα και πριν από αυτό. Γιατί αυτά τα μικρά πράγματα είναι που σε κάνουν να νιώθεις πάλι φυσιολογικός».
Ήταν παράξενο το να βιώνει το πιο ευτυχισμένο γεγονός της ζωής της παράλληλα με την πιο τρομακτική ιατρική διάγνωση: «Είναι η αντίθεση της χαράς και της λύπης, δύο τεράστια συναισθήματα, τα μεγαλύτερα που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα», είχε προσθέσει.
Γεννημένη το 1970 στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας η Γωγώ Μαστροκώστα άργησε πολύ να καταλάβει πόσο πολύ θα συζητούσαν το όνομα και την εικόνα της οι επόμενες γενιές. Δεν το φανταζόταν. «Η μάνα μου δεν μου είχε πει ποτέ ότι είμαι ωραία. Στα 30 μου μού το είπε. Δεν είχα καθόλου αυτοπεποίθηση. Περνούσα από καθρέφτη και έλεγα φτου να φύγω».
Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και ο ρόλος της γυμνάστριας ήταν αυτός που έμελλε να της ανοίξει τις πόρτες του θεάματος.
Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε το 1995 από την εκπομπή «Μεταξύ μας» στο Mega και ανέλαβε τη στήλη της γυμναστικής, η οποία τότε είχε σταθερή παρουσία στις πρωινές εκπομπές και με πολύ υψηλή τηλεθέαση. Ακολούθησαν και άλλες τηλεοπτικές συμμετοχές και σύντομα έγινε η εθνική τηλεοπτική γυμνάστρια.
Παράλληλα, δοκίμασε τις δυνάμεις της στο τραγούδι. Το 2007 κυκλοφόρησε το δικό της δίσκο με τίτλο «Αμαρτία».
Τα περιοδικά ανακάλυψαν τη νέα πρωταγωνίστρια, την έβαλαν στα εξώφυλλά τους και η η Γωγώ Μαστροκώστα, στη δεκαετία του ’00, έγινε το απόλυτο sex symbol. Τότε γνώρισε και τον έρωτα της ζωής της, Τραϊανό Δέλλα.
«Δεν τον ερωτεύτηκα με τη μία. Ήταν εκφοβιστικός όταν τον είδα. Πολύ αρσενικό. Είδα έναν άντρα δυο μέτρα και μου φάνηκε λίγο υπερβολικό. Τον γνώρισα δέκα μήνες αφότου πήρε διαζύγιο».
Όπως πρόσθεσε: «Για εμένα είχαμε σχέση από το πρώτο λεπτό, για τον Τραϊανό μετά από έναν χρόνο. Όμως εκτιμούσα την ειλικρίνειά του και ήξερα πως όταν αυτός ο άντρας πει ότι είναι μαζί μου, θα είναι μαζί μου. Τον πρώτο χρόνο ήμουν στο “χαρέμι”. Μου δημιουργούσε άγχος όλο αυτό, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ ο άντρας αυτός και ευτυχώς είδα πιο μπροστά. Στην αρχή της σχέσης μας, έμενα στο σπίτι του και δεν μου έδινε κλειδιά».
«Για εμένα είχαμε σχέση από το πρώτο λεπτό, για τον Τραϊανό μετά από έναν χρόνο. Όμως εκτιμούσα την ειλικρίνειά του και ήξερα πως όταν αυτός ο άντρας πει ότι είναι μαζί μου, θα είναι μαζί μου»
Η δεύτερη συνάντηση έγινε στο Κολωνάκι με εκείνον να την ζητά σε ραντεβού και εκείνη να αποδέχεται. Το ζευγάρι κατάφερε να κρατήσει την σχέση του μακριά τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ το ειδύλλιο τους έγινε γνωστό τον Ιανουάριο του 2007.

Στην συνέχεια ο Τραϊανός της ζήτησε να μείνουν μαζί. Τότε, εκείνη έμεινε έγκυος και στις 9 Δεκεμβρίου του 2008 υποδέχτηκαν στη ζωή τους την κόρη τους. «Στον έκτο μήνα λέω στον Τραϊανό, “θα βαφτίσουμε την κόρη μας Βικτώρια Μαστροκώστα”. Βικτώρια λένε τη μητέρα του και Μαστροκώστα γιατί αν δεν έχεις παντρευτεί το παιδί παίρνει το επίθετο της μητέρας μέχρι να το αναγνωρίσει ο πατέρας. Μετά από λίγες ημέρες ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο και μου εμφανίζει ένα δαχτυλίδι, τόσο απλά».
Η διάγνωση ήρθε όταν, τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον θηλασμό του μωρού της και είχε πόνους στο στήθος. «Ένα κομμάτι το οποίο με πληγώνει είναι ότι δεν χάρηκα τις πρώτες στιγμές με το παιδί μου. Είναι ένα κομμάτι το οποίο έχασα. Η γέννηση και ο καρκίνος έγιναν ταυτόχρονα. Ίσως αυτό ήταν το τίμημα για να έρθει στη ζωή η κόρη μου». Όπως πρόσθεσε, «δεν έζησα το παιδί μου μωρό. Την κρατούσα αγκαλιά, έκλαιγα και σκεφτόμουν αν θα τη δω να μεγαλώνει». Ωστόσο, είπε, «κι ας μην είχα μαλλιά, κι ας μην ήμουν καλά, για τον Τραϊανό ήμουν θεά. Μακάρι όλες οι γυναίκες να είχαν έναν σύντροφο σαν τον δικό μου».
Δείτε το βίντεο όπου μιλάει στην τηλεόραση για τη διάγνωση:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Με στοιχεία από protothema.gr



