Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Marieclaire.gr on Google

Η Μαρίνα Καλογήρου μέσα από ένα story της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γνωστοποίησε πριν από λίγες ώρες ότι κατάφερε να επικοινωνήσει με τη φίλη της από την Τεχεράνη του Ιράν, έπειτα από τρεις μήνες.

Η ίδια αποκάλυψε ότι προσπαθούσε όλον αυτόν τον καιρό να μάθει αν εκείνη ήταν καλά και δεν είχε κανένα νέο. Όπως γράφει «για τρεις μήνες δεν είχαν διαδίκτυο και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν».

«Σήμερα μου έγραψε για πρώτη φορά η φίλη μου από την Τεχεράνη, από το Ιράν. Από την πρώτη μέρα πολέμου την ψάχνω για να δω αν είναι καλά. Σήμερα, έπειτα από τρεις μήνες βρήκε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Για τρεις μήνες δεν είχαν διαδίκτυο και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν», γράφει αναλυτικότερα.

Instagram.com/@marinakalogirou

Ο Πόλεμος στο Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2026, όταν Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ εξαπέλυσαν συντονισμένα πλήγματα. Η επιχείρηση είχε στόχο την ανατροπή του καθεστώτος και την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Έκτοτε η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται, με το ενδεχόμενο της εκεχειρίας να φαντάζει μακρινό.

Η Σουνταμπέ από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα είχε δηλώσει στη συνέντευξή της με το Marie Claire πριν από μερικούς μήνες: «Περιμένω μόνο ένα “είμαστε καλά”». Η ίδια είχε μιλήσει ελάχιστα με την οικογένειά της στην πατρίδα της και είχε χάσει τα ίχνη τους μετά τις πρώτες επιθέσεις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως είχε πει, εκείνο που φοβόταν περισσότερο είναι μια νίκη χωρίς ελευθερία. «Το μόνο που εύχομαι είναι η αλλαγή να είναι προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μια «νίκη» χωρίς ελευθερία. Να σταματήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι εχθροπραξίες, να φύγει αυτό το καθεστώς και η χώρα να περάσει στα χέρια του λαού. Να έχουμε ένα ελεύθερο Ιράν».

 

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram.com/@kalogirou.marina

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below