Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, οι λάτρεις του χειροποίητου και του διαχρονικού ανδρικού στυλ, τίμησαν τον δημιουργό του Bespoke Athens, Βασίλη Μπουρτσάλα για την 20ετή του πορεία.

Στην ανανεωμένη ΑΙΓΛΗ Ζαππείου, αυτό το πρυτανείο της αστικής Αθήνας, σε μια εκδήλωση που είχε και την ταυτότητα του masterclass, με τον μετρ να προσφέρει tips και γνώση γύρω από το ανδρικό ντύσιμο, με την καθοδήγηση του εμπνευστή των Artisans events, Κίμωνα Φραγκάκη.

Μεταξύ των καλεσμένων, ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και ο Αργύρης Πανταζάρας, σχεδιαστές όπως ο Βασίλης Ζούλιας και ο Περικλής Κονδυλάτος, μοντέλα όπως η Αναστασία Περράκη και η Γιάννα Πολιάκου, επιχειρηματίες όπως ο Έντυ Σαραντόπουλος και ο Γιάννης Ταλούμης, τηλεοπτικές προσωπικότητες όπως η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, και πολλοί ακόμα λάτρεις του εκλεκτού γούστου.
Έξω από το χώρο της εκδήλωσης, κατέφτασα οι aficionados. Καθώς έπεφτε το φως πίσω από την Ακρόπολη και έβαφε μενεξεδένιο το Ζάππειο, οι προσκεκλημένοι -ντυμένοι οι περισσότεροι σε παραλλαγές του κρεμ και του μαύρου- έφταναν στο μπαρ έξω από το χώρο της εκδήλωσης για δύο welcome cocktails: το «Tailor’s Highball» να είναι αφιερωμένο στο τιμώμενο πρόσωπο, και το «Artisan Sour» να είναι εμπνευσμένο από τα Αrtisans events.

Μαζί με τα welcome cocktails οι καλεσμένοι απόλαυσαν δύο amuse-bouches: λαβράκι με αγγούρι πίκλα, πράσινο μήλο και gel yuzu, και black angus steak tartare με βερίκοκο, ψητό αμύγδαλο και bitters, δια χειρός του νέου σεφ της Αίγλης, Βασίλη Τασιόπουλου.

Το Master Class ξεκίνησε με τον Κίμωνα Φραγκάκη να περιγράφει την πορεία του Βασίλη Μπουρτσάλα και του Bespoke Athens, και να δίνει τελικά την πάσα για ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στο τιμώμενο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες ανέπτυξαν 20 μαθήματα διαχρονικού στυλ για τον σύγχρονο τζέντλεμαν: Μίλησαν για σακάκια μονόπετα και σταυρωτά, για πουκάμισα λευκά και γαλάζια, για παντελόνια με πιέτες και ρεβέρ, για γραβάτες, τιράντες, παπιγιόν και τόσα ακόμα.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, και πριν τις καίριες ερωτήσεις του κοινού που επικεντρώθηκαν στην έννοια του προσωπικού στυλ, «έπεσε» στη γιγαντοοθόνη ένα ακόμα βίντεο με ευχές – έκπληξη από κορυφαίους του στυλ: τον «βασιλιά» των υφασμάτων Firas Chamsi Pasha, τον «πρίγκιπα» του νέο-δανδίστικου κοστουμιού Valentino Ricci, κ.α.

Ακολούθησε δείπνο 4 σταδίων, με συνοδεία κρασιών από το Domaine Skouras, ροζέ Peplo και ερυθρού Portes. Στα ορεκτικά, οι παριστάμενοι γεύτηκαν σολωμό τατάκι με γλάσο από ουίσκι και ριζότο με καβούρι και κολοκυθανθούς. Για κυρίως πιάτο, σερβιρίστηκε ωριμασμένο φιλέτο από ελληνική μοσχίδα στη Parilla, με πυκνό jus με αρώματα από παλαιωμένο ουίσκι. Το επιδόρπιο ήταν Baba με κρέμα κανέλας, σάλτσα βανίλια-ουίσκι και ανθό αλατιού.
Μετά το δείπνο οι aficionados μεταφέρθηκαν στην αυλή της ΑΙΓΛΗΣ κάτω από τον φεγγαρόλουστο αττικό ουρανό, για ένα ντιζεστιφ ή ένα κρυστάλλινο, ανθρακούχο νερό με πάγο και λάιμ.

Το επετειακό Artisans «20 Χρόνια Bespoke Athens – 20 Μαθήματα Στυλ» σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας. Ήταν μια βραδιά «for the ages», και αν κάποιος πήγε σε αυτή γνωρίζοντας ελάχιστα για το κλασικό ανδρικό στυλ, φεύγοντας είχε μάθει πολλά, και κυρίως διαχρονικά: που σημαίνει ότι το νόημα τους, όπως κάθε τι που εμφορείται από αξίες, δεν θα χαθεί ποτέ.
