Διαλέξαμε κάποιες απ’ τις πιο αγαπημένες τουριστών και ντόπιων.

1. Dominique Ansel Bakery, για ζεστή σοκολάτα με κύρος

O Dominique Ansel είναι ένας επιτυχημένος Γαλλοαμερικανός pastry chef, γνωστός για πολλές δημιουργίες του, με πιο γνωστή το cronut (συνδυασμός κρουασάν και ντόνατ), για το οποίο οι Νεοϋορκέζοι περιμένουν ώρες στην ουρά, πριν ακόμη ανοίξει το μαγαζί.

Όμως, εκτός του cronut και της πληθώρας άλλων γλυκισμάτων, αν βρεθείς ποτέ στο Dominique Ansel Bakery, αξίζει να δοκιμάσεις και τη ζεστή του σοκολάτα, για την οποία χρησιμοποιεί μόνο Valhrona, με 66% περιεκτικότητα σε κακάο. Η τόσο υψηλή περιεκτικότητα κακάο, δίνει στη σοκολάτα πλούσια γεύση και παχύρρευστη υφή. Ο ίδιος ο pastry chef έχει πει πως θέλει οι δημιουργίες του να είναι διαδραστικές και πως του αρέσει να ενσωματώνει σε αυτές κίνηση. Αυτή τη σκέψη εφάρμοσε και στη ζεστή του σοκολάτα, για να την κάνει να ξεχωρίσει. Αν βρεθείτε εκεί, πάνω στη σοκολάτα σας θα δείτε να ανθίζει ένα λουλούδι. Πρόκειται για τέχνασμα, αφού ο σεφ τη σερβίρει με ένα λουλούδι από χειροποίητο marshmallow μελιού μέσα σε ένα σοκολατένιο γλαστράκι. Μόλις μπει μέσα στο ρόφημα, λόγω της θερμότητας και της σοκολάτας που λιώνει, φαίνεται σαν να ανθίζει.

189 Spring St, New York

2. Squish Marshmallows, για σοκολάτα βγαλμένη από αμερικανική ταινία

Οι Αμερικανοί το επιλέγουν κυρίως για τα χειροποίητα ζαχαρωτά marshmallows, που φτιάχνει σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Όμως, το Squish Marshmallows έχει κερδίσει τους Νεοϋορκέζους και για τη ζεστή του σοκολάτα. Και εδώ βρίσκουμε παχύρρευστη και πλούσια σοκολάτα. Για το ρόφημα λιώνουν πραγματικά κομμάτια ημίγλυκης σοκολάτας, τα οποία συνδυάζουν με σκόνη Ολλανδικού κακάο για μεγαλύτερο βάθος γεύσης. Δεν ξεχνούν και μια πρέζα αλάτι για την ισορροπία. Ο αγαπημένος συνδυασμός των πελατών είναι η ζεστή σοκολάτα με ζαχαρωτό και γεύση βανίλια.

120 Saint Marks Place Store 1, New York

3. Brooklyn Farmacy, για ζεστή σοκολάτα πλούσια και πληθωρική

Αυτή η σοκολάτα φωνάζει θαλπωρή. Θυμίζει περισσότερο την υφή της σοκολάτας που φτιάχνουμε στο σπίτι, αφού περιέχει δύο διαφορετικά είδη κακάο σε σκόνη. Αυτό της χαρίζει πλούσια σοκολατένια γεύση με πιο ανάλαφρη υφή. Όχι τόσο παχύρρευστη όσο οι προηγούμενες δηλαδή. Όμως, πλούσια είναι και στο ποτήρι, αφού έρχεται μαζί με μια γενναία δόση κρέμας marshmallow καψαλισμένης με φλόγιστρο και φρέσκια σαντιγί.

513 Henry St, Brooklyn, NY

Από την Ιωάννα Ζέρβα. Πηγή: olivemagazine.gr 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below