Η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια ακόμα καλή αφορμή για έξοδο. Αν το ιδανικό ραντεβού για εσένα περιλαμβάνει θέατρο και βιβλίο, τότε σου έχουμε 4 παραστάσεις που μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο. Είναι ερωτικές ιστορίες που βασίζονται σε γνωστά βιβλία και ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας με αγαπημένους πρωταγωνιστές.

Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια 

Το αριστούργημα του Στρατή Μυριβήλη “Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια”, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο. Τη διασκευή αλλά και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας, τη μουσική η Ευανθία Ρεμπούτσικα ενώ τη δασκάλα Σαπφώ Βρανά, υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα. Παίζουν ακόμα οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Ιστορία χωρίς όνομα

Ο θυελλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα βρίσκεται στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, μέσα από το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου “Ιστορία χωρίς όνομα” (εκδόσεις Ψυχογιός) σε θεατρική διασκευή Ανθής Φουντά και Κώστα Γάκη. Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη ενσαρκώνει επί σκηνής, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου μοιράζονται δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέα και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα.

Τάλγκο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος “Τάλγκο” του Βασίλη Αλεξάκη, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1982, μεταφέρεται επί σκηνής, 38 χρόνια μετά! Την διασκευή για την παράσταση ανέλαβε η Δήμητρα Μεσιμερλή η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Μιχάλη Αλικάκου, στο θέατρο Αλκμήνη. Η Ελένη και ο Γρηγόρης. Μια ερωτική ιστορία. Θα ζήσουν τον… ξαφνικό έρωτά τους σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Παρίσι, Βαρκελώνη. Κι ένα τρένο, το Τάλγκο, που μπορεί να τους φέρει κοντά… ή να τους απομακρύνει για πάντα. Άραγε, υπάρχει το ‘για πάντα’;

Περηφάνια και προκατάληψη

Η διάσημη νουβέλα της Jane Austen “Περηφάνια και προκατάληψη”ανεβαίνει στο θέατρο Αλκυονίς, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Ιόλης Ανδρεάδη. Μία από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, σε πρωτότυπη διασκευή της ίδιας με τον Άρη Ασπρούλη. Στο ρόλο της Elizabeth Bennet η Ευγενία Δημητροπούλου, Mr Fitzwilliam Darcy ο Δημήτρης Μοθωναίος. Πρωταγωνιστούν Αγησίλαος Μικελάτος, Ελεάννα Καυκαλά και ο Κώστας Φαλελάκης.