“Κι όταν θα πάψω να είμαι ερωτευμένη μαζί σου Γρηγόρη, να ξέρεις ότι θα σ’ ευγνωμονώ που μου έκανες αυτό το δώρο. Μ’ ανέβασες στα ίδια μου τα μάτια, μ’ έκανες να αισθάνομαι θεά. Όταν γεράσω και με ρωτήσουν τί σημαντικό συνέβη στη ζωή μου, αυτό θα λέω: ‘Μου έκαναν δώρο κάποτε λίγη βροχή'” λέει η Ελένη στον Γρηγόρη. Ένα ζευγάρι που ζει τη δική του ερωτική ιστορία σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Παρίσι και Βαρκελώνη. Ένας ξαφνικός έρωτας που θα θέλαμε όλοι να ζήσουμε.

Μπορούμε τουλάχιστον να τον δούμε να ξετυλίγεται μέσα από την παράσταση “Τάλγκο” που ανεβαίνει, από τις 23 Ιανουαρίου, στο θέατρο Αλκμήνη. Είναι μια ιστορία για τον έρωτα και την ελπίδα και το “Τάλγκο” (τα αρχικά του τρένου που οδηγεί από το Παρίσι στη Βαρκελώνη) μπορεί να τους φέρει κοντά ή να τους απομακρύνει για πάντα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει αυτό το “για πάντα”.

Το “Τάλγκο” είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο Βασίλης Αλεξάκης στα ελληνικά. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1982. Έναν χρόνο αργότερα, δημοσιεύθηκε και στα γαλλικά, μεταφρασμένο από τον ίδιο τον συγγραφέα και μάλιστα βραβεύθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία. Έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 200.000 αντίτυπα.

Πριν την θεατρική του μεταφορά γνώρισε στιγμές δόξας στον κινηματογράφο από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο, με τίτλο “Ξαφνικός έρωτας” και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο.

Στιγμιότυπο από την παράσταση.

Την διασκευή για την παράσταση ανέλαβε η Δήμητρα Μεσιμερλή η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Μιχάλη Αλικάκου. Δύο άνθρωποι έχουν ανάγκη να νιώσουν ξανά το καθολικό αλλά και καταστροφικό συναίσθημα του έρωτα. Με κάθε κόστος; Αυτό ας το αφήσουμε να απαντηθεί στη σκηνή!