Το ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά τα σουαρέ της Marie Antoinette αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του ξανά για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο rave. Φέτος το καλοκαίρι στο παλάτι και στους κήπους του θα λάβει χώρα ένα μεγάλο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής.

Με το όνομα Versailles Electro, το πάρτι της 8ης Ιουνίου θα διεξαχθεί στον κήπο Chateau Terraces, ακριβώς έξω από το περίφημο Hall of Mirrors και δεν θα χρειαστείτε υπερβολικά πολλά χρήματα για να το παρακολουθήσετε. Τα εισιτήρια ξεκινούν από μόλις  22€ αν και υπάρχουν και άλλες ακριβότερες προσφορές. Ένα εισιτήριο 60€ σας δίνει ένα δωρεάν ποτήρι σαμπάνιας, πρόσβαση στο τμήμα VIP, και, το λιγότερο εντυπωσιακό αλλά πρακτικό, δωρεάν παρκινγκ. Ακόμη, το εισιτήριο αξίας 160€ σας δίνει δύο ποτήρια σαμπάνιας, πρόσβαση σε μπουφέ και πρόσκληση σε πιθανώς ακόμα πιο exclusive VIP area.

Το βασικό όνομα της εκδήλωσης θα είναι ο Busy P και αν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι, ο επίσημος ιστότοπος του Παλατιού είναι εδώ για να σας πείσει να πάτε να τον ακούσετε. “Πρέπει να μισείτε την ηλεκτρονική μουσική, να μην έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αλλιώς να ζείτε σε μια σπηλιά!” λέει το event για όσους το σκέφτονται ακόμα. Επίσης, γνωστός με το όνομα Pedro Winter, ο Busy P ήταν ο manager των Daft Punk για αρκετά χρόνια και μετά δημιούργησε την δική του δισκογραφική την Ed Banger, η οποία έκανε γνωστά ονόματα όπως οι  Justice, Feadz και Riton. Το υπόλοιπο line up αποτελείται από άλλους Ed Banger καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των So Me, Myd, και Breakbot x Irfane.

Δυστυχώς, δεν θα είναι ένα πατροπαράδοτο rave  party καθώς θα ξεκινήσει στις 8.30 και θα τελειώσει τα μεσάνυχτα. Το ανάκτορο διοργανώνει και άλλα πολιτιστικά events, όπως όπερες, συναυλίες κλασσικής μουσικής ή formal δεξιώσεις. Τώρα όμως θα είναι μία πολύ διαφορετική περίσταση, σύγχρονη και ανοιχτή που θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον.