Η έκθεση είχε εγκαινιασθεί με μεγάλη επιτυχία στις 6 Μαρτίου αλλά έκλεισε στις 13 του ιδίου μήνα λόγω της επιδημίας. Επέστρεψε όμως κι αυτοί όπως κι εμείς στη δημόσια ζωή!

Tα έργα του Δημήτρη Γέρου δημιουργήθηκαν τα τελευταία 27 χρόνια στην Ελλάδα και στην Αμερική.
Πρόκειται για ακουαρέλες  σε μικρά και μεγάλα μεγέθη, που τα διακρίνει μια λεπτομερής και ρεαλιστική γραφή. Είναι πολύχρωμα, αφού αφορούν παλαιότερες ζωγραφικές περιόδους του και όχι ασπρόμαυρα, σαν τα έργα που έδειξε πριν 3 χρόνια στην Αθήνα.
Στα περισσότερα από τα έργα πρωταγωνιστεί το ανθρωπάκι-σήμα κατατεθέν του, που λειτουργεί και ως ετεροπροσωπία του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη.
Αενάως κινούμενο, ανάμεσα στο πραγματικό και το μεταφυσικό, συνεχίζει να αφηγείται, με αινιγματική κριτική και αφυπνιζόμενη συνείδηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Το παρών δίνουν λόφοι, αχανή τοπία, πουλιά, δέντρα, σύννεφα σαν σπερματοζωάρια, λεκέδες, ηφαίστεια: συνυπάρχουν προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που οι σουρεαλιστές ονομάζουν «Θείο Τέχνασμα».

Εντωμεταξύ ο καλλιτέχνης προγραμματίζει μία συναρπαστική χρονιά με μία έκθεση στο Throckmorton Fine Arts της Νέας Υόρκης( Ιούλιος) με  ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έκανε τα τελευταία 35 χρόνια στη Λέσβο, με φωτογραφίες στην Ταιπέι (Οκτώβριος), και με καινούργια έργα ζωγραφικής στην γκαλερί «Καπάταης» της Λευκωσίας (Δεκέμβριος).

Ο Δημήτρης  Γέρος  έχει πραγματοποιήσει 58 ατομικές εκθέσεις των έργων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από την Κολωνία, το Κάσελ και το Στρασβούργο μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Οξφόρδη, το Μπόχουμ και την Μπαραγκίγια (στην Κολομβία).  Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από την  Tate Britain στο Λονδίνο και το Tama Art Museum στο Τόκυο, μέχρι το New Hampshire Institute of Art στη Βοστώνη.

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ
Ακαδημίας 6, Κολωνάκι-Αθήνα, τηλ. 210 3646 818
‘Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-20:00
Τετάρτη, Σάββατο 11:00-16:00