Έπειτα από αρκετό διάστημα απουσίας από τα σόσιαλ, η Adele επέστρεψε στο λογαριασμό της στο Instagram, για να ευχαριστήσει τους φαν της για τις ευχές τους στα γενέθλιά της, αλλά και όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. “Εύχομαι να είστε όλοι ασφαλείς και λογικοί αυτή την τρελή περίοδο” (“safe and sane” για την ακρίβεια) έγραψε στο caption που συνόδευε την φωτογραφία της, η οποία την απεικόνιζε με το νέο της σώμα, που είναι περίπου πενήντα κιλά λιγότερο από την Adele όπως τη γνωρίσαμε. Από το χαμό που ακολούθησε τα αποκαλυπτήρια της νέας της φιγούρας, μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιοι ίσως και να μην έχουν 100% τα λογικά τους, όπως ευχόταν η τραγουδίστρια.

Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια ξεκίνησαν στο μοτίβο της χοντροφοβίας, καθώς το γεγονός ότι αδυνάτισε προφανώς σημαίνει ότι δεν ήθελε να είναι ευτραφής και ως εκ τούτου θεωρεί το πάχος όχι αισθητικά ιδανικό και τέλος πάντων πώς τολμάει; Οι πάντα γλυκομίλητες followers έγραψαν σε σχόλια ότι φαίνεται χάλια, άσχημη, άρρωστη, ότι το κεφάλι της είναι πολύ μεγάλο για το νέο της σώμα και πως γενικώς ήταν πιο ωραία πριν αδυνατίσει. Κάποιες φαν που έχουν παραπανίσια κιλά και έβλεπαν την Adele κάτι σαν επίσημη εκπρόσωπό τους στον κόσμο των σταρ, καθώς διέπρεψε καταρρίπτοντας το μοντέλο της αδύνατης καλλονής, εξέλαβαν την απώλεια βάρους ως εσχάτη προδοσία, περίπου σαν να ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει μια ιερή συμφωνία να μην παραδοθεί ποτέ στη δικτατορία των αδύνατων στάνταρντς ομορφιάς.

Μετά ήρθε ο σχολιασμός για το ότι πολύ κακώς κάποιοι συγχαίρουν την Adele που αδυνάτισε (κάτι, που όπως ξέρουμε είναι δύσκολο), διότι αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι καλό και το κίνημα του body positivity είναι πολύ αυστηρό σε κάτι τέτοια. Προφανώς, το positivity ισχύει μόνο αν έχεις πολλά κιλά, οι αδύνατες θα πρέπει να βρουν κάπου αλλού να απευθυνθούν προκειμένου να μην ασχολείται κανένας αρνητικά με το σώμα τους.

Η ίδια η Adele , ουδέποτε έκανε θέμα το βάρος της, οπότε είναι μάλλον άκομψο να το κάνουν όλοι οι άλλοι. Είναι ακόμα πιο άκομψο ότι κάποιοι γράφουν ότι αδυνάτισε λόγω του διαζυγίου της, είτε από στενοχώρια, είτε για να φτιάξει “revenge body” και να δείξει στον πρώην της τι έχασε. Και είναι τελείως παράλογο ότι κάποιοι θεωρούν ότι θίγονται οι προσωπικές τους επιλογές επειδή μια νέα γυναίκα αποφάσισε να αδυνατίσει. Για την ιστορία, καμία σταρ, όσο δημοφιλής κι αν είναι, δεν μας χρωστάει εξηγήσεις για το τι την κάνει ευτυχισμένη ή επειδή τόλμησε να αλλάξει την εμφάνισή της θεωρώντας ότι, ας πούμε, είναι δικαίωμά της. “Το βάρος μου δεν έχει να κάνει καθόλου με την καριέρα μου”, είπε η Adele το 2012, και είχε φυσικά δίκιο. Οκτώ χρόνια μετά, ισχύει ακόμα.