Το GNTM έκανε πρεμιέρα με τη Βίκυ Καγιά ξανά και την κριτική επιτροπή με νέα σύνθεση. Mαζί της, Σοφρωνίου, Χατζηπαντελή και Καράβας καλούνται να κρίνουν και να επιλέξουν τις υποψήφιες για τον τίτλο του τοπ μόντελ της χώρας, μέσα από ένα σύνολο διεκδικητριών που όμοιό του ομολογουμένως δεν έχουμε ξαναδεί. Φέτος η γραμμή είναι το diversity, και το σπάσιμο του στερεότυπου της δίμετρης 20χρονης καλλονής, οπότε οι αναλογίες, τα κιλά, η ηλικία δεν υπήρξαν περιοριστικά για όποια θέλησε να δοκιμάσει την τύχη της στην εκπομπή, αλλά το αποτέλεσμα δύσκολα πείθει για τις καλές προθέσεις ενός προϊόντος που βασικά, εκτός από μόδα, θέλει να κάνει κυρίως τηλεθέαση.

Τα στοιχεία ριάλιτι, με τις μελό ιστορίες κάποιων υποψηφίων να παρουσιάζονται χωρίς λόγο, να συγκινούν τους κριτές που αμέσως μετά ζητούν από την παθούσα να κάνει πόζες με μαγιό, είναι κάτι παραπάνω από προφανή. Υποψήφιες που θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να προστατεύσουν αντί να εκθέσουν χειροκροτώντας πατροναριστικά και κοριτσάκια που κρίνονται ανελέητα γιατί δεν καλύπτονται από την ομπρέλα του «διαφορετικού» άφησαν μια περίεργη εντύπωση σε πολλούς τηλεθεατές που είδαν και δίκασαν στο twitter.

Τα στοιχεία ριάλιτι, με τις μελό ιστορίες κάποιων υποψηφίων να παρουσιάζονται χωρίς λόγο, να συγκινούν τους κριτές που αμέσως μετά ζητούν από την παθούσα να κάνει πόζες με μαγιό, είναι κάτι παραπάνω από προφανή.

Η Σοφία Χατζηπαντελή, που συζητήθηκε περισσότερο από όλους από την ανακοίνωση ακόμα της συμμετοχής της στην εκπομπή, ξεχώρισε, όχι πια για την εμφάνισή της, αλλά για τις τοποθετήσεις της περί diversity το οποίο έχει έρθει προφανώς να υπερασπιστεί, με σημερινούς όρους και ζωντάνια. Υπερασπίστηκε ένα κορίτσι που δεν θα έκοβε τα μαλλιά του για την εκπομπή, δίνοντας το μήνυμα ότι όχι, δεν τα κάνουμε όλα για να μη χάσουμε μια δουλειά, και υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ unique και diverse για όποιον δεν πρόσεχε στο μάθημα, με ενέργεια οδοστρωτήρα και έκλεψε την παράσταση.

Εν τω μεταξύ, παρά τις δηλωμένες προοδευτικές προθέσεις, ακούσαμε ότι μια κοπέλα που σπούδαζε και δούλευε τρία χρόνια και γι’ αυτό δεν πήγε νωρίτερα στον διαγωνισμό λέει δικαιολογίες (δεν είχε πεθάνει κιόλας, όποιος θέλει βρίσκει τρόπο) και ότι στη μόδα το ήμισυ του παντός είναι η προσωπικότητα – οποιαδήποτε προσωπικότητα, κρίνοντας από τις περιπτώσεις Μέγκι Ντρίο και Κάτια Ταραμπάνκο. Είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά μέχρι στιγμής τα καλύτερα μηνύματα που περνάει το GNTM είναι αυτά που γράφονται στο twitter.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below